Pittige Thaise pindasoep met noedels, kip en groenten
Heb je wat pit nodig? Maak dit recept van onze chef-kok Sharon de Miranda. Snel en smaakvol: haar Thaise pindasoep met kippendij, taugé en paksoi. Klinkt heerlijk toch?
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
350 grkippendijen
-
200 grdikke rijstnoedels
-
100 grtaugé
-
200 groesterzwammen
-
2 stengelscitroengras
-
75 grrode currypasta
-
1paksoi
-
2tenen knoflook
-
4 cmgember
-
2limoenen
-
1Spaanse peper
-
75 gr(romige) pindakaas
-
400 mlkokosmelk
-
1 elvissaus
-
2 elsojasaus
-
2 ellichtbruine basterdsuiker
-
2kippenbouillonblokjes
-
3 stukslimoenblad
-
1 bosbosui
-
1 boskoriander
-
•olie
-
Neem een ruime soeppan en verhit hierin een scheutje olie. Ondertussen hak je de gember en de tenen knoflook fijn.
-
Roerbak de rode currypasta 30 seconden en voeg dan de gember en knoflook toe. Bak even aan.
-
Roer de suiker door de pasta en voeg de kippendijen toe. Blus het af met de vissaus, sojasaus en het sap van 1 limoen.
-
Schenk 1 liter water in de pan. Kneus de limoenbladeren en het citroengras. Voeg samen met de bouillonblokjes toe aan de soep en laat 20 min koken.
-
Haal de kippendijen, het citroengras en de limoenbladeren uit de pan en laat de kip afkoelen op een bord. Voeg de kokosmelk toe aan de pan.
-
Roer de pindakaas in delen door de soep. Zet ondertussen een pan met water op en breng dit aan de kook.
-
Zet de soep op een laag pitje en kook de noedels volgens de verpakking in de andere pan. Giet ze af en spoel ze af met koud water.
-
Scheur de oesterzwammen en bak ze goudbruin in een koekenpan met een beetje olie.
-
Was de paksoi en snijd in repen. Snijd dan de bosui en peper in plakjes, de kippendijen in reepjes en de limoen in partjes.
-
Verdeel de noedels, paksoi en de taugé over vier borden en giet de soep er overheen. Leg de kip en de oesterzwammen erop.
-
Maak het af met de peper, wat blaadjes koriander naar smaak en een partje limoen. Eet smakelijk!
- Geniet van je Thaise soepje!