8 minuten

Pittige Thaise pindasoep met noedels, kip en groenten

Heb je wat pit nodig? Maak dit recept van onze chef-kok Sharon de Miranda. Snel en smaakvol: haar Thaise pindasoep met kippendij, taugé en paksoi. Klinkt heerlijk toch?

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 350 gr
    kippendijen
  • 200 gr
    dikke rijstnoedels
  • 100 gr
    taugé
  • 200 gr
    oesterzwammen
  • 2 stengels
    citroengras
  • 75 gr
    rode currypasta
  • 1
    paksoi
  • 2
    tenen knoflook
  • 4 cm
    gember
  • 2
    limoenen
  • 1
    Spaanse peper
  • 75 gr
    (romige) pindakaas
  • 400 ml
    kokosmelk
  • 1 el
    vissaus
  • 2 el
    sojasaus
  • 2 el
    lichtbruine basterdsuiker
  • 2
    kippenbouillonblokjes
  • 3 stuks
    limoenblad
  • 1 bos
    bosui
  • 1 bos
    koriander
  • olie
  1. Neem een ruime soeppan en verhit hierin een scheutje olie. Ondertussen hak je de gember en de tenen knoflook fijn.

  2. Roerbak de rode currypasta 30 seconden en voeg dan de gember en knoflook toe. Bak even aan.

  3. Roer de suiker door de pasta en voeg de kippendijen toe. Blus het af met de vissaus, sojasaus en het sap van 1 limoen.

  4. Schenk 1 liter water in de pan. Kneus de limoenbladeren en het citroengras. Voeg samen met de bouillonblokjes toe aan de soep en laat 20 min koken. 

  5. Haal de kippendijen, het citroengras en de limoenbladeren uit de pan en laat de kip afkoelen op een bord. Voeg de kokosmelk toe aan de pan.

  6. Roer de pindakaas in delen door de soep. Zet ondertussen een pan met water op en breng dit aan de kook.

  7. Zet de soep op een laag pitje en kook de noedels volgens de verpakking in de andere pan. Giet ze af en spoel ze af met koud water.

  8. Scheur de oesterzwammen en bak ze goudbruin in een koekenpan met een beetje olie. 

  9. Was de paksoi en snijd in repen. Snijd dan de bosui en peper in plakjes, de kippendijen in reepjes en de limoen in partjes.

  10. Verdeel de noedels, paksoi en de taugé over vier borden en giet de soep er overheen. Leg de kip en de oesterzwammen erop. 

  11. Maak het af met de peper, wat blaadjes koriander naar smaak en een partje limoen. Eet smakelijk!

  12. Geniet van je Thaise soepje!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Surinaamse kerrie runderstoof met fonio van onze chefkok Sharon de Miranda