Feestelijk paasontbijt

Paasontbijt
7 min
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
196 personen
Vanavond is chef-kok Sharon de Miranda te zien in The Passion als discipel van Jezus. Het thema van The Passion is dit jaar: Ik ben er voor jou. Daarom maakt Sharon vandaag in haar keuken een prachtig paasontbijt voor haar oma. Oma Loekie heeft Sharon het koken geleerd en Sharon maakt regelmatig wat klaar voor BinnensteBuiten naar recept van oma Loekie. ‘Oma Loekies kroketten’ bijvoorbeeld, wie kent ze niet! Tijd om deze bijzondere oma in het zonnetje te zetten!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Voor de chocolademuffin
    150 g
    bloem
  • 125 g
    donkerbruine basterdsuiker
  • 125 ml
    melk
  • 70 g
    roomboter
  • 50 g
    pure chocolade
  • 1
    ei
  • 1 el
    cacao
  • 1 tl
    bakpoeder
  • 1 tl
    kaneelpoeder
  • Voor de botercrème
    300 g
    poedersuiker
  • 100 g
    boter
  • 1
    limoen
  • Voor de croissantkrans
    1
    verpakking croissantdeeg (voor 6 grote croissants)
  • 6
    plakken ontbijtspek
  • 6
    eieren
  • 150 g
    geraspte kaas
  • 6
    blaadjes basilicum
  • 50 g
    gemengde kiemgroenten
  • een klontje boter of beetje olie
  • peper en zout
  • Benodigdheden
    mixer
  • muffinvormpjes

Bereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200 graden. Mix de basterdsuiker, bloem, bakpoeder, kaneelpoeder, cacao en roomboter door elkaar. Vervolgens voeg je de melk en het eitje eraan toe en mix je dit tot een egale massa. 

  2. 2

    Hak de pure chocolade fijn en roer deze erdoor. Verdeel het beslag in de muffinvormpjes en bak de muffins 20 minuten af in de voorverwarmde oven.

  3. 3

    Ga verder met het maken van de botercrème. Klop de boter zacht met de mixer. Voeg de poedersuiker en het sap en de rasp van de limoen toe. Klop het op hoge stand luchtig.

  4. 4

    Ga verder met het maken van de croissantkrans. Verwarm de oven voor op 180 graden. Kluts de eieren ondertussen goed door elkaar, met wat peper en zout naar smaak. Maak van de geklutste eieren roerei in een koekenpan met een klontje boter of olie. Let op: Bewaar een klein beetje ei om de croissantkrans straks mee in te smeren! Verwijder de eieren van het vuur.

  5. 5

    Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het deeg als een ster. Goed aan elkaar, zodat het niet loslaat. Leg op elke croissantpunt een plakje ontbijtspek en een blaadje basilicum. Plaats op het brede beginstuk van de croissant het roerei. Bestrooi het met de geraspte kaas en vouw de punten samen naar binnen toe, tot een krans. Kwast het deeg in met het overige roerei. Bak de croissantkrans 20 minuten af in de voorverwarmde oven.

  6. 6

    Als de krans gaar is garneer je deze met de gemengde kiemgroenten. 

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!