Recept: Frambozen

10 september 2019
Waardeer: 
(Totaal: 1 stem)
Stilstaand beeld van Frambozen

In het Zuid-Limburgse Meijel is culinair schrijver Nadia Zerouali op een biologische frambozenboerderij waar Henny en Carlo aan het roer staan. Naast de nodige uurtjes tussen de frambozenstruiken staan zij ook in de keuken om diverse producten te maken, bezoekers te informeren, klanten te helpen en iedere zaterdag staan zij met veel voldoening op de markt.

4 personen

Ingrediënten voor Frambozen

200 g zelfrijzend bakmeel

60 g maïzena

1 tl bakpoeder

½ tl baksoda

2 el suiker

1 tl zout

½ l karnemelk

150 ml zonnebloemolie

2 eieren

125 g gezouten roomboter (uit de koelkast)

2 takjes verse munt

2 bakjes verse frambozen

evt. frambozensaus

Aan de slag

  1. 1

    Meng in een grote kom alle droge ingrediënten. Meng in een andere kom de vloeibare ingrediënten en voeg al kloppende toe aan het meelmengsel.

  2. 2

    Klop de zachte boter wat door. Rits de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn. Prak een handje verse frambozen en de munt door de zachte boter.

  3. 3

    Verwarm een wafelijzer en bak hierin de wafels goudbruin en knapperig volgens de gebruiksaanwijzing.

  4. 4

    Houd de wafels warm onder een schone theedoek. Serveer de wafels met de gezouten frambozenboter.

  5. 5

    Geef er wat frambozensaus en verse frambozen bij.

  6. 6

    Zelfgemaakte snelle frambozensaus: breng in een steelpannetje 250 g frambozen (vers of uit de diepvries) aan de kook met het sap van 1 citroenen wat poedersuiker naar smaak.

  7. 7

    Breng aan de kook en laat 2 minuten zachtjes pruttelen. Schenk door een fijne zeef en laat de saus afkoelen (de pitjes gebruiken we niet). Schenk in een flesje en bewaar in de koelkast.

Eet smakelijk!