Frambozen

culinair schrijver
Nadia Zerouali
Frambozen (106)
7 min
Gerecht
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Taarten en lekkernijen
Gemiddelde waardering
11 personen

In het Zuid-Limburgse Meijel is culinair schrijver Nadia Zerouali op een biologische frambozenboerderij waar Henny en Carlo aan het roer staan. Naast de nodige uurtjes tussen de frambozenstruiken staan zij ook in de keuken om diverse producten te maken, bezoekers te informeren, klanten te helpen en iedere zaterdag staan zij met veel voldoening op de markt.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 200 g
    zelfrijzend bakmeel
  • 60 g
    maïzena
  • 1 tl
    bakpoeder
  • ½ tl baksoda
  • 2 el
    suiker
  • 1 tl
    zout
  • ½ l karnemelk
  • 150 ml
    zonnebloemolie
  • 2
    eieren
  • 125 g
    gezouten roomboter (uit de koelkast)
  • 2
    takjes verse munt
  • 2
    bakjes verse frambozen
  • evt. frambozensaus

Bereiding

  1. 1

    Meng in een grote kom alle droge ingrediënten. Meng in een andere kom de vloeibare ingrediënten en voeg al kloppende toe aan het meelmengsel.

  2. 2

    Klop de zachte boter wat door. Rits de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn. Prak een handje verse frambozen en de munt door de zachte boter.

  3. 3

    Verwarm een wafelijzer en bak hierin de wafels goudbruin en knapperig volgens de gebruiksaanwijzing.

  4. 4

    Houd de wafels warm onder een schone theedoek. Serveer de wafels met de gezouten frambozenboter.

  5. 5

    Geef er wat frambozensaus en verse frambozen bij.

  6. 6

    Zelfgemaakte snelle frambozensaus: breng in een steelpannetje 250 g frambozen (vers of uit de diepvries) aan de kook met het sap van 1 citroenen wat poedersuiker naar smaak.

  7. 7

    Breng aan de kook en laat 2 minuten zachtjes pruttelen. Schenk door een fijne zeef en laat de saus afkoelen (de pitjes gebruiken we niet). Schenk in een flesje en bewaar in de koelkast.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!