Schuimtaart met frambozen en vanilleslagroom
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 8-
Schuim120 mleiwit
-
120 gsuiker (voor het opkloppen)
-
240 gsuiker
-
1vanillestokje
-
Jam200 gdiepvries frambozen
-
100 gsuiker
-
Vulling200 gmascarpone
-
200 mlslagroom
-
40 gsuiker
-
1vanillestokje
-
Afwerking2 a 3 bakjesframbozen (of ander rood fruit)
-
100 gpistachenoten
-
200 mlslagroom
-
20 gsuiker
-
Benodigdheden•garde (of keukenmachine om eiwitten te kloppen)
-
•spatel
-
•spuitzakken
-
•bakpapier
-
We beginnen met het schuim. Klop het eiwit schuimig en voeg langzaam 120 gram suiker hieraan toe. Klop het nog stevig door en als het schuim de gewenste dikte heeft spatel je er voorzichtig nog 240 gram suiker doorheen samen met het merg van het vanillestokje.
-
Doe het schuim in een spuitzak en spuit drie ronde plakken op een ovenplaat bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor op 150 graden en bak het schuim in ongeveer 30 a 40 minuten. Laat het vervolgens goed afkoelen.
-
Voor de jam breng je de diepvries frambozen en 100 gram suiker samen aan de kook. Zet het vuur daarna zachter en kook het nog 6 tot 8 minuten door totdat het de juiste dikte heeft en laat het daarna afkoelen.
-
Klop 200 ml slagroom luchtig.
-
Klop de mascarpone samen met 20 gram suiker en het merg van 1 vanillestokje goed door elkaar. Spatel er vervolgens de opgeklopte slagroom er doorheen.
-
Pak een plak schuim en vul dit met het mengsel van slagroom en mascarpone, smeer in het midden wat frambozenjam en aan de zijkanten leg je wat frambozen. Dan leg je er weer een plak schuim bovenop en herhaal je dit proces. Ook daar leg je weer een plak schuim op.
-
Klop nogmaals 200 ml slagroom met 20 gram suiker luchtig en doe dit in een spuitzak. Als laatste spuit je wat mooie doppen slagroom op het schuim en leg je er wat frambozen op. Garneer het met wat gehakte pistachenootjes.
- Eet smakelijk!