Zelfgebakken wafels met frambozenboter en verse frambozen
Ruik jij deze verse wafels al? Zo ongelooflijk lekker! Culinair schrijver Nadia Zerouali maakt versgebakken wafels met frambozenboter en verse frambozen. Een heerlijk gebakje of dessert op een zomeravond.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
200 gzelfrijzend bakmeel
-
60 gmaïzena
-
1 tlbakpoeder
-
•½ tl baksoda
-
2 elsuiker
-
1 tlzout
-
•½ l karnemelk
-
150 mlzonnebloemolie
-
2eieren
-
125 ggezouten roomboter (uit de koelkast)
-
2takjes verse munt
-
2bakjes verse frambozen
-
•evt. frambozensaus
-
Meng in een grote kom alle droge ingrediënten. Meng in een andere kom de vloeibare ingrediënten en voeg al kloppende toe aan het meelmengsel.
-
Klop de zachte boter wat door. Rits de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn. Prak een handje verse frambozen en de munt door de zachte boter.
-
Verwarm een wafelijzer en bak hierin de wafels goudbruin en knapperig volgens de gebruiksaanwijzing.
-
Houd de wafels warm onder een schone theedoek. Serveer de wafels met de gezouten frambozenboter.
-
Geef er wat frambozensaus en verse frambozen bij.
-
Zelfgemaakte snelle frambozensaus: breng in een steelpannetje 250 g frambozen (vers of uit de diepvries) aan de kook met het sap van 1 citroenen wat poedersuiker naar smaak.
-
Breng aan de kook en laat 2 minuten zachtjes pruttelen. Schenk door een fijne zeef en laat de saus afkoelen (de pitjes gebruiken we niet). Schenk in een flesje en bewaar in de koelkast.
- Eet smakelijk!