Recept: Frietjes stoofvlees

9 oktober 2018
Waardeer: 
(Totaal: 7 stemmen)
4 personen

Ingrediënten voor Frietjes stoofvlees

  • 1 k runder- of kalfswang
  • 2 dl kalfsfond
  • 1 dl rode wijn
  • 1 bosje laurier
  • 1 peperkoek
  • 4 el mayonaise  (Of zelf maken natuurlijk!)
  • 1 limoen

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving.



 

Aan de slag

  1. 1

    Snij het vlees in kleine stukken.

  2. 2

    Kruid het vlees en bak het goudbruin.

  3. 3

    Zet op met de kalfsjus , laurier en de rode wijn.



     

  4. 4

    Gaar tot het mooi zacht stoofvlees is. Voeg de peperkoek toe.

  5. 5

    Snij de frieten en was ze kort zodat het zetmeel er uit is.

  6. 6

    Frituur in neutrale olie de frietjes op 150 graden gedurende 5 minuten.



     

  7. 7

    Laat de frietjes uitlekken en dep ze droog.

  8. 8

    Verwarm het vet nu naar 180 graden en bak de frieten af.

  9. 9

    Kruid de frietjes met wat zout en doe ze in een kom. Doe er een eetlepel smeuïge stoof overheen.

  10. 10

    Werk af met mayonaise en wat limoenrasp.

  11. 11

    Lekker erbij is wat gefruite ui.

Eet smakelijk!