Recept: Hachis parmentier

9 oktober 2015
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Hachis parmentier
Chef-kok Alain deelt zijn hachis parmentier-recept! Een verrukkelijke ovenschotel van rundvlees en aardappelpuree. Met in gebakken cantharellen, witlof en bier.
4 personen

Ingrediënten voor Hachis parmentier

  • 200 g kruimige aardappelen, geschild
  • ruim 100 g boter
  • 2 uien, fijn gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 winterwortel, in kleine blokjes
  • ¼ knolselderij, in kleine blokjes
  • 4 takjes tijm, geplukt
  • 500 g rundergehakt, bijvoorbeeld van de nek
  • 100 ml melk
  • 1 el neutrale olie
  • 100 g cantharellen, schoon
  • 2 sjalotjes, fijn gesnipperd
  • 4 witlof, bladen losgehaald en in grove stukken gesneden
  • flesje bier

 

Andere benodigdheden:
Vier roestvrij stalen ringen met een doorsnee van circa 10 cm. Hoogte - circa 5 cm.

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving. 

Aan de slag

  1. 1

    Kook de aardappelen gaar in gezouten water en verwarm de oven voor op 160°C. 

  2. 2

    Verhit ondertussen 50 gram boter en fruit hierin de ui. Voeg een half teentje knoflook, wortel, knolselderij en tijm toe en bak het geheel op laag vuur.

  3. 3

    Bak het gehakt rul en bak het samen met de groente ongeveer 10 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper. 

  4. 4

    Giet de aardappelen af en wrijf ze door een fijne zeef. Roer er 50 gram boter en melk door zodat je een smeuïge puree krijgt. Breng op smaak met zout en peper.

  5. 5

    Zet de ringen op een ovenplaat en vet ze in met boter. Maak als eerste een laag puree, bedek deze met een laag van het vlees-groentemengsel en deze weer met een laag puree. 

  6. 6

    Ga zo door tot de rand. Zet de plaat 35 minuten in de oven.

  7. 7

    Verwarm ondertussen de olie in een koekenpan. Fruit een teentje knoflook en de sjalot aan.

  8. 8

    Blus af met een goede scheut bier. Laat het vocht inkoken. Breng op smaak met zout en peper.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter