Recept: Caesar salade a la Alain

5 oktober 2016
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Caesar salade a la Alain

Culinair expert Alain Caron ontmoet boer Michiel die Brandrood Kaas maakt met melk van zijn brandrode koeien. Alain maakt een caesar salade bij de Brandrood kaas.

4 personen

Ingrediënten voor Caesar salade a la Alain

Voor de salade: 

  • 1 grote gekookte rode biet
  • romaine sla (voor 4 pers.) 
  • Nootmuskaat
  • 150 gram paddenstoelenmix
  • 1 klein bosje bieslook
  • 4 gekookte eieren
  • 50 gram walnoten
  • 100 gr croutons
  • 1 klein bosje peterselie
  • 100 gram geschaafde brandroodkaas

Voor de dressing

  • 2 eetlepels citroen
  • 1 theelepel ansjovis pasta
  • 2 grote lepels crème fraiche
  • 1 teentje knoflook
  • 5 grote lepels olijfolie extra vierge
  • Zout
  • Peper

 

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

Aan de slag

  1. 1

    Snij de gekookte biet in 8 stukjes. Rasp er een beetje nootmuskaat overheen.
     

  2. 2

    Bak de paddenstoelen in een beetje olijfolie totdat ze goudbruin zijn. 

  3. 3

    Snij de bieslook in stukjes van ca 5 cm. Doe deze ingrediënten, samen met het ei, wat walnoten, croutons en een paar plukjes peterselie op het bord. 

  4. 4

    Maak de dressing door alle ingrediënten goed door elkaar heen te mengen. Giet wat van de dressing over de salade. 

  5. 5

    Maak het gerecht helemaal af door er wat geraspte brandroodkaas overheen te strooien.   

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter