Caesar salade a la Alain
Culinair expert Alain Caron ontmoet boer Michiel die Brandrood Kaas maakt met melk van zijn brandrode koeien. Alain maakt een caesar salade bij de Brandrood kaas.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
1grote gekookte rode biet
-
1romaine sla (voor 4 personen)
-
•nootmuskaat
-
150 gpaddenstoelenmix
-
1klein bosje bieslook
-
4gekookte eieren
-
50 gwalnoten
-
100 gcroutons
-
1klein bosje peterselie
-
100 ggeschaafde brandroodkaas
-
Voor de dressing2 elcitroen
-
1 tlansjovis pasta
-
2grote lepels crème fraiche
-
1teentje knoflook
-
5grote lepels olijfolie extra vierge
-
•zout en peper
-
Snij de gekookte biet in 8 stukjes. Rasp er een beetje nootmuskaat overheen.
-
Bak de paddenstoelen in een beetje olijfolie totdat ze goudbruin zijn.
-
Snij de bieslook in stukjes van ca 5 cm. Doe deze ingrediënten, samen met het ei, wat walnoten, croutons en een paar plukjes peterselie op het bord.
-
Maak de dressing door alle ingrediënten goed door elkaar heen te mengen. Giet wat van de dressing over de salade.
-
Maak het gerecht helemaal af door er wat geraspte brandroodkaas overheen te strooien.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.