Frisse hoplimonade met sinaasappel en citroen
Weer eens wat anders dan bier gemaakt van hop! Onze chef-kok Ramon Brugman maakt een friszure citruslimonade met hop siroop. Dat kan jij ook! Dit is een simpel recept bomvol smaak met sinaasappel en citroen.
Recept
Ingrediënten
-
500 grsuiker
-
250 mlwater
-
•de schil van 3 sinaasappels
-
10hopbellen
-
350 mlverse citroensap
-
150 mlverse sinaasappelsap
-
Benodigdheden•Citruspers
-
We beginnen met de siroop. Breng de suiker, de 3 sinaasappelschillen (zonder het witte schilletje) en de hopbellen met het water aan de kook. Laat het geheel daarna afkoelen tot 20 graden.
-
Pers de citroen en de sinaasappel uit. Voeg dan het sap toe en roer alles goed door elkaar. Daarna ga je het mengsel zeven, om zo de bellen en de sinaasappelschillen eruit te kunnen halen. Hoe meer vruchtvlees je eruit zeeft, hoe langer de limonade houdbaar is.
-
Dan kunnen we een glaasje inschenken. Meng de siroop met water in verhouding: 1 deel siroop en 6 delen water. Wil je nog wat extra smaak? Voeg aan het glas limonade dan nog een extra hopbel toe. Ziet er ook nog leuk uit!
- Geniet van je hoplimonade!