Kombucha Rotterdam
2 min

Frisse kombucha met gember, zwarte bessen en yoghurtijs

Kombucha is overgevlogen uit Japan. Oorspronkelijk een gefermenteerde thee, in de zomer heel goed te drinken als fruitige, frisse limonade met een bubbeltje.  

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Voor- en bijgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Kombucha float
    1 handje
    zwarte bessen
  • 1 handje
    bramen
  • 2
    verse vijgen
  • 4 bollen
    yoghurtijs
  • 2 flesjes
    kombucha (gember)
  • Frisse kombucha dressing
    1
    snack komkommertje
  • 1
    rode ui
  • 2 el
    zoute kappertjes
  • zure kombucha (of wijnazijn)
  • 1 el
    koolzaad honing
  • milde olijfolie
  1. Voor de kombucha float maak je de zwarte bessen, bramen en vijgen schoon en verdeel ze over 4 hoge glazen. Schep hier een bolletje yoghurtijs op, schenk er wat kombucha overheen en serveer direct.

  2. Wil je ook de dressing met kombucha maken zoals Nadia in de uitzending doet? Was dan de komkommer, pel de rode ui en snijd ze beide in grove stukken. Pureer in het bakje van de staafmixer de komkommer met de ui, kappertjes, een scheutje zure kombucha of azijn, de honing en een flinke scheut olie tot een romige dressing. Lekker over een gemengde salade maar ook in grotere hoeveelheden klaargemaakt lekker als koude soep. 

  3. Genieten!!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.