Frisse kombucha met gember, zwarte bessen en yoghurtijs
Kombucha is overgevlogen uit Japan. Oorspronkelijk een gefermenteerde thee, in de zomer heel goed te drinken als fruitige, frisse limonade met een bubbeltje.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Kombucha float1 handjezwarte bessen
-
1 handjebramen
-
2verse vijgen
-
4 bollenyoghurtijs
-
2 flesjeskombucha (gember)
-
Frisse kombucha dressing1snack komkommertje
-
1rode ui
-
2 elzoute kappertjes
-
•zure kombucha (of wijnazijn)
-
1 elkoolzaad honing
-
•milde olijfolie
-
Voor de kombucha float maak je de zwarte bessen, bramen en vijgen schoon en verdeel ze over 4 hoge glazen. Schep hier een bolletje yoghurtijs op, schenk er wat kombucha overheen en serveer direct.
-
Wil je ook de dressing met kombucha maken zoals Nadia in de uitzending doet? Was dan de komkommer, pel de rode ui en snijd ze beide in grove stukken. Pureer in het bakje van de staafmixer de komkommer met de ui, kappertjes, een scheutje zure kombucha of azijn, de honing en een flinke scheut olie tot een romige dressing. Lekker over een gemengde salade maar ook in grotere hoeveelheden klaargemaakt lekker als koude soep.
- Genieten!!