1 minute

Fruitwater met munt, frambozen en sinaasappel

Zelfgemaakt fruitwater is zo lekker! Onze chef-kok Sharon de Miranda is de koningin van de watertjes en maakt dit keer water op smaak met munt, frambozen, basilicum, komkommerplakjes en schaafsel van een sinaasappelschil. Een stuk spannender dan een glas uit de kraan toch?

Gerecht Drankje zonder alcohol
Bereidingstijd 10 minuten
Menu Drankjes

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 1 á 2 liter
    water
  • 6-10
    frambozen
  • Schaafsel van sinaasappelschil
  • Dunne plakjes komkommer
  • Een paar blaadjes basilicum
  • Een paar blaadjes munt
  • Benodigdheden
    2
    karaf
  1. We gaan twee keer een karaf met fruitwater maken en beginnen met de sinaasappel. Was en schil de sinaasappel en doe het schaafsel in de karaf.

  2. Doe er vervolgens de blaadjes munt en basilicum bij.

  3. Doe de frambozen in de fles en als laatste de komkommerslierten. Het is het best om van licht naar zwaar te gaan. Dan blijft alles mooi op de bodem liggen.

  4. Vul de fles aan met water en laat het zo'n 30 minuten in de koelkast staan. Dan komen de smaken het beste tot hun recht!

  5. Geniet van je fruitwater!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.