4 minuten

Stroopwafels van Rosah

Chef-kok Rosah van Schendelen maakt een heerlijk gerecht met pompoen, geitenkaas en ambachtelijke stroopwafels!

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 1/2
    hokkaido pompoen
  • 1 el
    honing
  • zout
  • 2
    clementines
  • 120 gram
    rijpe geitenkaas of brie
  • 2
    stroopwafels
  • 100 gram
    suiker
  • paar takjes citroentijm
  • een paar blaadjes shiso cress
  • 4 el
    pompoenpitten
  • pompoenpitolie
  • olijfolie
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Snijd de pompoen in halve manen. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie, het sap van één clementine, de honing en zout naar smaak.

  3. Verdeel hiertussen ook de pompoenpitten, zodat ze mee kunnen roosteren met de pompoen. Plaats de pompoen circa 12-15 minuten in de voorverwarmde oven.

  4. Verhit ondertussen de suiker in een pan en laat rustig karameliseren zonder te roeren.

  5. Als de karamel mooi goudbruin is, zet de hittebron direct uit en blus af met het sap van de tweede clementine en geplukte citroentijm. (Pas op, dit is gloeiend heet, dus gebruik een garde en houd gepaste afstand.)

  6. Pak nu de borden en verdeel hierover de geroosterde pompoen. Schenk hierover ook het sap of olie dat nog op de bakplaat ligt.

  7. Verdeel de geitenkaas over het gerecht en plaats hierop de krokante pompoenpitten en in stukken gescheurde stroopwafel.

  8. Serveer met de caramel van clementine en garneer af met shiso cress en een paar druppels notige pompoenpitolie.

  9. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.