136recept

Dessert met pompoen

Het is bijna Halloween dus chef-kok Ramon Brugman gaat kijken bij de pompoenkwekerij van Miranda en Roland, in Vierpolders. Het is een echt familiebedrijf waar meer dan honderd soorten pompoen gekweekt worden. Niet makkelijk om daar een uit te kiezen waar je een overheerlijk toetje van kan maken. Ramon draait er z'n hand niet voor om.

Gerecht
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Taarten en lekkernijen

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Pompoen puree
    1/4
    stuk pompoen
  • 3
    sinaasappels
  • 100 gr
    suiker
  • 1
    citroen
  • Mascarpone creme
    200 gr
    mascarpone
  • 150 gr
    pompoenpuree
  • 75 gr
    suiker
  • 1/2
    citroen
  • Sinaasappelchips
    100 gr
    suiker
  • 75 ml
    water
  • 1
    sinaasappel
  • Krokante amandelen
    100 gr
    amandelen
  • 75 gr
    suiker
  • eiwit
  • 1
    citroen
  • 1/4
    stuk pompoen
  • 1
    klont boter
  • 1 el
    poedersuiker
  1. Schil voor de pompoenpuree de pompoen en knijp het sap uit de citrusvruchten. 

  2. Snij de pompoen in blokjes en zet deze met de rest van de ingrediënten op en breng langzaam aan de kook. Pureer het fijn. Laat afkoelen in de koelkast.

     

  3. Meng voor de mascarpone crème de koude pompoenpuree door de mascarpone samen met de suiker en het sap van een halve citroen.

  4. Roer niet te lang want dan gaat het schiften. Zet koud weg.

     

  5. Kook de suiker met het water en laat dan afkoelen. Doe wat dikke krimpfolie op een bakplaat en zet de oven op 90 graden.

  6. Snij super dunnen plakjes van de sinaasappel en haal deze door het suiker water. Leg ze op de bakplaat en laat ze ongeveer 3 uur drogen in de oven.

  7. Maak de krokante amandelen. Meng de amandelen met de suiker en het eiwit. Rasp er een beetje citroenschil doorheen. 

  8. Verdeel de massa op een bakplaat met bakpapier. Bak de amandelen 4 minuten op 160 graden. 

  9. Roer de amandelen om en bak nogmaals 4 minuten. Herhaal dit totdat alle amandelen een mooie bruine kleur hebben. Laat goed afkoelen voor gebruik.

     

     

  10. Schil voor de geglaceerde pompoen de pompoen en snij deze in blokjes. Bak deze met een klontje boter in de koekenpan met de poedersuiker. Doe dit op een lag vuurtje zodat ze niet kleuren. Laat goed afkoelen.

     

  11. Gebruik de heerlijke pompoen cake bij het gerecht. Maak het bord op. 

  12. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.