Appeltjes met geitenkaas
Sommelier Milton Verseput en chef-kok Leon Mazairac ontmoeten in de Achterhoek wijnboer Gerhard Ensing, die een prachtige wijngaard heeft in Winterswijk-Henxel. Waar ooit aardappelen stonden, groeien nu druiven op de kalkrijke bodem. Gerhards wijngaard maakt een bijzondere wijn: strowijn, van druiven die gedroogd zijn op stro.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
4appeltjes (liefst sterappeltjes)
-
10 gboter
-
2 elamandelpoeder
-
2 elbasterdsuiker
-
1 elwitte suiker
-
1rolletje jonge geitenkaas uit de Loire (St. Maure)
-
1sinaasappel en een rasp
-
Verwarm een kolen barbecue voor op 190 graden.
-
Meng de suikers en de amandelpoeder met de zachte boter tot een lobbige massa
-
Schil de appeltjes en verwijder het klokhuis. Snij de appeltjes in dunne plakken van 1,5 cm.
-
Sameer de appeltjes in met de amandelmassa.
-
Beleg met een 1 cm dikke plak geitenkaas. Rasp er wat sinaasappel zeste overheen.
-
Leg de appeltjes erin zodat ze garen samen met de kaas en een lichte rooksmaak krijgen.
-
Leg de appeltjes op een schaal en serveer met de Achterhoekse strowijn als feestelijke snack.
- Eet smakelijk!