Appeltjes met geitenkaas

Sommelier Milton Verseput en chef-kok Leon Mazairac ontmoeten in de Achterhoek wijnboer Gerhard Ensing, die een prachtige wijngaard heeft in Winterswijk-Henxel. Waar ooit aardappelen stonden, groeien nu druiven op de kalkrijke bodem. Gerhards wijngaard maakt een bijzondere wijn: strowijn, van druiven die gedroogd zijn op stro.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 4
    appeltjes (liefst sterappeltjes)
  • 10 g
    boter
  • 2 el
    amandelpoeder
  • 2 el
    basterdsuiker
  • 1 el
    witte suiker
  • 1
    rolletje jonge geitenkaas uit de Loire (St. Maure)
  • 1
    sinaasappel en een rasp
  1. Verwarm een kolen barbecue voor op 190 graden.

  2. Meng de suikers en de amandelpoeder met de zachte boter tot een lobbige massa

  3. Schil de appeltjes en verwijder het klokhuis. Snij de appeltjes in dunne plakken van 1,5 cm.
     

  4. Sameer de appeltjes in met de amandelmassa.

  5. Beleg met een 1 cm dikke plak geitenkaas. Rasp er wat sinaasappel zeste overheen.

     

  6. Leg de appeltjes erin zodat ze garen samen met de kaas en een lichte rooksmaak krijgen.
     

  7. Leg de appeltjes op een schaal en serveer met de Achterhoekse strowijn als feestelijke snack.
     

  8. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.