Recept: Appeltjes met geitenkaas

18 november 2016
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Appeltjes met geitenkaas

Sommelier Milton Verseput en chef-kok Leon Mazairac ontmoeten in de Achterhoek wijnboer Gerhard Ensing, die een prachtige wijngaard heeft in Winterswijk-Henxel. Waar ooit aardappelen stonden, groeien nu druiven op de kalkrijke bodem. Gerhards wijngaard maakt een bijzondere wijn: strowijn, van druiven die gedroogd zijn op stro.

4 personen

Ingrediënten voor Appeltjes met geitenkaas

  • 4 appeltjes (liefst sterappeltjes)
  • 10 gram boter
  • 2 eetlepels amandelpoeder
  • 2 eetlepels basterdsuiker
  • 1 eetlepel witte suiker
  • 1 rolletje jonge geitenkaas uit de Loire (St.Maure)
  • 1 sinaasappel en een rasp

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

Aan de slag

  1. 1

    Verwarm een kolen barbecue voor op 190 graden.

  2. 2

    Meng de suikers en de amandelpoeder met de zachte boter tot een lobbige massa

  3. 3

    Schil de appeltjes en verwijder het klokhuis. Snij de appeltjes in dunne plakken van 1,5 cm.
     

  4. 4

    Sameer de appeltjes in met de amandelmassa.

  5. 5

    Beleg met een 1 cm dikke plak geitenkaas. Rasp er wat sinaasappel zeste overheen.

     

  6. 6

    Leg de appeltjes erin zodat ze garen samen met de kaas en een lichte rooksmaak krijgen.
     

  7. 7

    Leg de appeltjes op een schaal en serveer met de Achterhoekse strowijn als feestelijke snack.
     

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter