Gestoofde rabarber met kokosroom
Culinair schrijver Nadia Zerouali maakt een lekker en kleurrijk gerecht met rabarber!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
1bos verse rabarber
-
2-4 elsuiker
-
1plukje verse of gedroogde verveine
-
2 dlkoude slagroom
-
2 dlkokosyoghurt
-
6 elgedroogde kokos flakes
-
Voor de garnering:•rode bessen
-
•kokosflakes en/of verse kokosstukjes
-
•pismaniye (Turkse ‘suikerspin’)
-
Maak de rabarber schoon en snijd in grote stukken.
-
Breng de stukken rabarber samen met de verveine aan de kook, met naar smaak 1-2 el suiker. Laat in enkele minuten gaar stoven met de deksel op de pan.
-
Verwijder de verveine en laat de rabarber iets afkoelen.
-
Klop ondertussen de slagroom lobbig. Meng de kokosyoghurt er luchtig doorheen en schep dan de kokosfakes erdoor.
-
Verdeel nu wat warme rabarber over vier schaaltjes. Verdeel de kokosroom erover en schep hier weer wat rabarber op.
-
Garneer naar smaak.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.