Gestoofde rabarber met kokosroom
Culinair schrijver Nadia Zerouali maakt een lekker en kleurrijk gerecht met rabarber!
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
Aantal personen 4-
1bos verse rabarber
-
2-4 elsuiker
-
1plukje verse of gedroogde verveine
-
2 dlkoude slagroom
-
2 dlkokosyoghurt
-
6 elgedroogde kokos flakes
-
Voor de garnering:•rode bessen
-
•kokosflakes en/of verse kokosstukjes
-
•pismaniye (Turkse ‘suikerspin’)
-
Maak de rabarber schoon en snijd in grote stukken.
-
Breng de stukken rabarber samen met de verveine aan de kook, met naar smaak 1-2 el suiker. Laat in enkele minuten gaar stoven met de deksel op de pan.
-
Verwijder de verveine en laat de rabarber iets afkoelen.
-
Klop ondertussen de slagroom lobbig. Meng de kokosyoghurt er luchtig doorheen en schep dan de kokosfakes erdoor.
-
Verdeel nu wat warme rabarber over vier schaaltjes. Verdeel de kokosroom erover en schep hier weer wat rabarber op.
-
Garneer naar smaak.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.