Gestoofde rabarber met kokosroom

Culinair schrijver Nadia Zerouali maakt een lekker en kleurrijk gerecht met rabarber!

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Gebak

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 1
    bos verse rabarber
  • 2-4 el
    suiker
  • 1
    plukje verse of gedroogde verveine
  • 2 dl
    koude slagroom
  • 2 dl
    kokosyoghurt
  • 6 el
    gedroogde kokos flakes
  • Voor de garnering:
    rode bessen
  • kokosflakes en/of verse kokosstukjes
  • pismaniye (Turkse ‘suikerspin’)
  1. Maak de rabarber schoon en snijd in grote stukken.

  2. Breng de stukken rabarber samen met de verveine aan de kook, met naar smaak 1-2 el suiker. Laat in enkele minuten gaar stoven met de deksel op de pan. 

  3. Verwijder de verveine en laat de rabarber iets afkoelen.

  4. Klop ondertussen de slagroom lobbig. Meng de kokosyoghurt er luchtig doorheen en schep dan de kokosfakes erdoor.

  5. Verdeel nu wat warme rabarber over vier schaaltjes. Verdeel de kokosroom erover en schep hier weer wat rabarber op.

  6. Garneer naar smaak.

  7. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.