3 minuten

Rabarbercoulis met rood fruit en geitenyoghurt

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Gebak

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 4 el
    geitenyoghurt
  • 3 tl
    extra vierge olijfolie
  • 1
    limoen
  • Voor de coulis
    100 g
    rabarber
  • 50 g
    kersen
  • 50 g
    aardbeien
  • 50 g
    frambozen
  • 1 el
    suiker
  • sap van 1/4 citroen
  • 2 druppels
    vanille extract
  • Voor de fruitsalade
    150 g
    frambozen
  • 150 g
    aardbeien
  • 150 g
    kersen
  • Voor de presentatie
    4 tl
    mandarijnenjam
  • 30 g
    gemalen pistachenootjes
  • 1 tl
    zoethout poeder
  • takjes dille
  • bloemblaadjes
  1. Begin met de coulis. Snijd de rabarber in stukken, maak de aardbeien schoon en haal de pitjes uit de kersen. Doe alle ingrediënten voor de coulis samen in een pan en breng aan de kook. Kook 2 min. Doe het fruit in de mixer en zeef vervolgens de saus. Laat afkoelen en zet het voor 1 uur in de koeling.

  2. Ga verder met de fruitsalade. Maak de aardbeien schoon en ontpit de kersen. Meng dan de ingrediënten van de fruitsalade met 1 el coulis. Zet het geheel een half uur in de koeling.

  3. Leg in het midden van de borden 1 tl mandarijnenjam. Verdeel de fruitsalade over de borden op de jam. Schenk de coulis over het fruit en eromheen. Leg er 1 el geitenyoghurt bovenop. Bestrooi met gemalen pistachenootjes. Verspreid de takjes dille en bloemblaadjes over het bord. Besprenkel als laatste met wat extra vierge olijfolie, de rasp van de limoen en wat zoethout poeder. 

  4. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.