Gevlincerde kip met Kuchen

chef-kok
Ramon Brugman
Gevlincerde kip
8 min
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
Meer dan 60 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
738 personen
Chef-kok Ramon Brugman pakt uit met een hele, gevlinderde, kip. Daarbij maakt hij een knapperige caesarsalade en Reibekuchen, oftewel Duitse aardappelkoekjes.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Kip
    1
    flinke kip
  • 1
    klont boter
  • 3
    tenen knoflook
  • 1
    citroen
  • 1/4
    bosje tijm
  • 1 el
    gerookte paprikapoeder
  • 1 tl
    cayennepoeder
  • 1 el
    mosterd
  • zout en peper
  • Reibekuchen
    1 kg
    kruimige aardappel
  • 1
    ui
  • 1
    ei
  • 2 el
    bloem
  • zout en peper
  • Cesar salade
    1
    krop romaine sla
  • Parmezaanse kaas
  • 1
    gekookt ei
  • 4
    plakken ontbijtspek en pancetta
  • 4
    ansjovisfilets
  • 2
    plakken oud brood voor croutons
  • Dressing
    1/2 teen
    knoflook
  • 3
    ansjovisfilets
  • 1
    citroen
  • 1 el
    mayonaise
  • 1 el
    witte wijnazijn
  • zout en peper

Bereiding

  1. 1

    Leg de ruggengraat van de kip op de snijplank en hak voorzichtig zijn ruggengraat eruit.

  2. 2

    Snij de knoflook  en de tijm fijn en meng dit met de boter. Knijp het sap van de citroen en meng dit door de boter en breng het geheel op smaak met zout en peper.

  3. 3

    Ga met je vinger tussen de huid en het vlees van de kip. Maak hier ruimte en vul deze ruimte met de boter.

  4. 4

    Bestrooi de kip aan de buitenkant met de paprikapoeder, cayennepeper, zout en peper.

  5. 5

    Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de kip in een bakblik en gaar de kip in ca 30 a 45 minuten gaar in de oven (let op: bij een grote kip moet je wel een bereidingstijd van 40 – 55 minuten rekenen.

  6. 6

    Voor de reibekuchen schil je de ui en de aardappels. Rasp ze fijn en knijp het geheel goed uit. Voeg de ei en bloem toe en breng op smaak met zout en peper. 

  7. 7

    Verwarm een laagje olie in een koekenpan en laat daar een hoopje van het aardappelmengsel in zakken. Duw het plat met een vork en bak ze ongeveer 4 minuten per kant. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met een beetje zout.

     

  8. 8

    Was de sla en laat het goed uitlekken. Bak de plakjes spek in een koekenpan totdat ze zacht en krokant zijn.

  9. 9

    Kook een ei en pel het ei.

  10. 10

    Snij de plakken brood in blokjes en bak ze in een koekenpan met een beetje olie tot krokante croutons. Breng de croutons op smaak met zout en peper.

  11. 11

    Maak met behulp van een dunschiller slierten van de Parmezaanse kaas.

  12. 12

    Hak de knoflook en ansjovisfilets fijn en meng het met het sap van de citroen. Voeg de mayonaise en de azijn hieraan toe en meng alles goed door elkaar. Breng het eventueel op smaak met zout en peper.

  13. 13

    Doe de sla in een bak en meng de dressing erdoorheen. Maak de salade compleet met de slierten Parmezaanse kaas, gekookt ei, plakken spek, ansjovis en croutons.  

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!