Recept: Veluws landvarken in Vaassen

8 november 2019
Waardeer: 
(Totaal: 4 stemmen)
Stilstaand beeld van Veluws landvarken in Vaassen

In het Veluwse dorp Vaassen bezoekt culinair expert Alain Caron de biologische varkenshouderij van Jarno en Heleen van den Berg. Hier lopen de landvarkens lekker buiten. Jarno: 'Onze basis om te beginnen is diervrijheid geweest. We wilden een goed stuk vlees, met veel smaak, maar wel van dieren die een waardig bestaan hebben gehad'.

4 personen

Ingrediënten voor Veluws landvarken in Vaassen

Ingrediënten:

  • 400 g zuurkool (voorgekookt)
  • 200 g aardappelen  
  • 10 g boter
  • Peper

Voor de saus:

  • 150 g champignons
  • 1 ui gesnipperd 
  • 80 g boter
  • 150 ml room
  • 2 el gembersiroop
  • 2 el Dijon mosterd 
  • Sap van 1 limoen
  • Zout en peper

Aan de slag

  1. 1

    Snij 150 g champignons fijn en snipper 1 ui. Bak de ui met de champignons samen met de boter 3 min. Doe de room erbij met de siroop en laat dit 3 min koken.

  2. 2

    Meng de mosterd en het sap van de limoen en warm het op, niet laten koken!.

  3. 3

    Bak de varkensentrecote met zout en peper in 60 g boter aan alle kanten en doe het vlees daarna 14 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden. Laat het vlees rusten.

  4. 4

    Doe de zuurkool op de borden met behulp van een ring.

  5. 5

    Snij de entrecote in stukjes van 3 mm en leg ze erop als een rozet. 

  6. 6

    Napperen met de warme saus en serveer het warm

Eet smakelijk!