Veluws landvarken in Vaassen
In het Veluwse dorp Vaassen bezoekt culinair expert Alain Caron de biologische varkenshouderij van Jarno en Heleen van den Berg. Hier lopen de landvarkens lekker buiten. Jarno: 'Onze basis om te beginnen is diervrijheid geweest. We wilden een goed stuk vlees, met veel smaak, maar wel van dieren die een waardig bestaan hebben gehad'.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
500 gentrecote
-
400 gzuurkool (voorgekookt)
-
200 gaardappelen
-
10 gboter
-
•Peper
-
Voor de saus150 gchampignons
-
1ui gesnipperd
-
80 gboter
-
150 mlroom
-
2 elgembersiroop
-
2 elDijon mosterd
-
•Sap van 1 limoen
-
•zout en peper
-
Snij 150 g champignons fijn en snipper 1 ui. Bak de ui met de champignons samen met de boter 3 min. Doe de room erbij met de siroop en laat dit 3 min koken.
-
Meng de mosterd en het sap van de limoen en warm het op, niet laten koken!.
-
Bak de varkensentrecote met zout en peper in 60 g boter aan alle kanten en doe het vlees daarna 14 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden. Laat het vlees rusten.
-
Doe de zuurkool op de borden met behulp van een ring.
-
Snij de entrecote in stukjes van 3 mm en leg ze erop als een rozet.
-
Napperen met de warme saus en serveer het warm
- Eet smakelijk!