Groentesoep met volkorenbrood met truffel
Culinair expert Alain Caron is in Amsterdam waar hij ambachtelijk bakker Fred Tiggelman, die nog écht volkorenbrood bakt, ontmoet. Alain is benieuwd wat zijn brood zo bijzonder maakt. Alain bereidt een gerecht waarbij het brood van Fred helemaal tot zijn recht komt.
Recept
Ingrediënten
-
Ingrediënten soep1,5 lkippenbouillon
-
100 gwortelen
-
100 gcourgette
-
100 gknolselderij
-
100 gharicots verts
-
100 glinzen
-
100 gwitte bonen
-
1ui
-
Ingrediënt voor de truffel boterham4vers sneetjes volkorenbrood
-
4 elmascarpone
-
•Extra vierge olijfolie
-
50 gtruffel heel
-
•zout en peper
-
Zet 4 l water en 1,5 kg kippenvlees met botten op laag vuur en laat het inkoken en giet het dan door een fijne zeef.
-
Was de wortelen en snij het in blokjes. Was de courgette snij het in blokjes. Was de knolselderij en snij het in blokjes. Was de haricots verts en snij het in kleine blokjes
-
Doe de linzen in kokend water en blancheer ze. Bancheer ook de witte bonen
-
Snipper de uien fijn
-
Doe alle ingrediënten in de koude bouillon en laat rustig doorkoken op zeer laag vuur tot de ingrediënten gaar zijn, door vaak te proeven kun je het naar eigen inzicht op smaak brengen met zout en peper.
-
Voor de bereiding van de truffelboterham, rooster je 4 verse dik gesneden sneetjes volkorenbrood.
-
Smeer met een eetlepel de mascarpone op iedere snee brood.
-
Snij een heel dun plakje truffel en doe deze op de boterham bovenop de mascarpone.
-
Sprenkel er een klein beetje olijfolie op en maak af met wat zout en peper.
- Eet smakelijk!