7 minuten

Hotdogs van merguezworstjes

Chef-kok Ramon Brugman maakt vandaag pittige merguezhotdog op de barbecue met een zwartebonensalsa en geeft het gerecht een oosterse twist door middel van tehina.

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Ingrediënten hotdog
    4
    hotdog broodjes
  • 8
    merguezworstjes
  • Ingrediënten zwartebonensalsa
    1
    blikje zwarte bonen
  • 2
    rode ui
  • 1
    avocado
  • 1/2
    bos koriander
  • 1
    jalapeñopeper
  • 1
    limoen
  • olijfolie
  • zout en peper
  • Ingrediënten tehina
    2
    tenen knoflook
  • 2
    citroenen
  • 150 ml
    tahin
  • 150 ml
    water
  • 1
    hele cayennepeper
  • zout
  • Ingrediënten garnering
    1
    rode ui
  • 1 el
    azijn
  • 1 tl
    suiker
  1. Rooster de broodjes even op de barbecue en snijd ze aan de bovenkant in.

  2. Rooster de worstjes op de barbecue tot ze gaar zijn. Leg het worstje in het broodje.

  3. Giet de bonen af en spoel ze even onder de kraan. Hak ze vervolgens iets fijn en doe ze in een meng kom.

  4. Snipper de ui en haal de avocado uit de schil en snijd deze fijn. Hak de koriander en de jalapeñopeper.

  5. Meng alles door elkaar terwijl je het op smaak brengt met limoensap, olie, zout en peper. Doe een flinke lepel van de salsa op de hotdog.

  6. Vervolgens gaan we de tehina maken. Maal of hak de knoflook tot een puree. Doe de tahin bij de knoflook en knijp de citroen er op uit en meng alles goed.

  7. Voeg de cayennepeper toe en de helft van het water. Roer het goed door elkaar. De tehina word nu lekker stevig. Roer dan de rest van het water door de tehina heen en breng op smaak met zout.

  8. Snij de ui in dunne ringen en marineer in de azijn gemengd met de suiker.

  9. Garneer het gerecht met de uienringen en een paar blaadjes koriander, cress of tuinkers.

  10. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.