2 min
Kaasplankje van kaasfort Assendelft
Alain bezoekt in Assendelft het fort Zuidwijkermeer. Daar ligt kaas te rijpen die met liefde wordt verzorgd door René Koelman. Alain maakt goed gebruik van deze kaas en bereidt een heerlijk kaasplankje!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor het kaasplankje4dunne plakjes Hollandse kaas (bijvoorbeeld oude of belegen kaas)
-
4kleine stukjes blauwe kaas
-
4kleine stukjes geitenkaas
-
4stukjes Hollandse kaas
-
4kleine stukjes camembert
-
4kleine munster of mont d’or
-
60 gnotenmix (kan ook met gedroogd fruit zoals abrikoos en krenten)
-
100 gmini bietjes
-
2 elnotenolie
-
1citroen
-
4gele blaadjes sla (uit het hart van de sla)
-
2verse vijgen
-
4rode druiven
-
4witte druiven
-
1kleine appel
-
2takjes dragon
-
Maak de bietjes schoon en snij ze in kleine blokjes.
-
Marineer de bietjes in 2 eetlepels notenolie, wat citroensap en peper en zout.
-
Snij de verse vijgen in stukken, alle druiven in tweeën en de appel in kleine partjes.
-
Voor de opmaak leg je 2 plakjes Hollandse kaas op de borden. Dit wordt de bodem. Gebruikt hiervoor een kookring van ca 9 cm. Leg de stukjes kaas er omheen. De blaadjes sla, bietjes, vijgen, druiven, appel, dragon en noten leg je er allemaal als een boeket mooi bij.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.