2 minuten
Kaasplankje van kaasfort Assendelft
Onze culinair expert Alain Caron Alain bereidt een heerlijk kaasplankje!
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
Aantal personen 4-
4dunne plakjes Hollandse kaas (bijvoorbeeld oude of belegen kaas)
-
4kleine stukjes blauwe kaas
-
4kleine stukjes geitenkaas
-
4stukjes Hollandse kaas
-
4kleine stukjes camembert
-
4kleine munster of mont d’or
-
60 gramnotenmix (kan ook met gedroogd fruit zoals abrikoos en krenten)
-
100 grammini bietjes
-
2 elnotenolie
-
1citroen
-
4gele blaadjes sla (uit het hart van de sla)
-
2verse vijgen
-
4rode druiven
-
4witte druiven
-
1kleine appel
-
2takjes dragon
-
Maak de bietjes schoon en snijd ze in kleine blokjes.
-
Marineer de bietjes in 2 eetlepels notenolie, wat citroensap en peper en zout.
-
Snijd de verse vijgen in stukken, alle druiven in tweeën en de appel in kleine partjes.
-
Voor de opmaak leg je 2 plakjes Hollandse kaas op de borden. Dit wordt de bodem. Gebruikt hiervoor een kookring van ca. 9 cm.
-
Leg de stukjes kaas eromheen. De blaadjes sla, bietjes, vijgen, druiven, appel, dragon en noten leg je er allemaal als een boeket mooi bij.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.