2 minuten
Kaasplankje van kaasfort Assendelft
Onze culinair expert Alain Caron Alain bereidt een heerlijk kaasplankje!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
4dunne plakjes Hollandse kaas (bijvoorbeeld oude of belegen kaas)
-
4kleine stukjes blauwe kaas
-
4kleine stukjes geitenkaas
-
4stukjes Hollandse kaas
-
4kleine stukjes camembert
-
4kleine munster of mont d’or
-
60 gramnotenmix (kan ook met gedroogd fruit zoals abrikoos en krenten)
-
100 grammini bietjes
-
2 elnotenolie
-
1citroen
-
4gele blaadjes sla (uit het hart van de sla)
-
2verse vijgen
-
4rode druiven
-
4witte druiven
-
1kleine appel
-
2takjes dragon
-
Maak de bietjes schoon en snijd ze in kleine blokjes.
-
Marineer de bietjes in 2 eetlepels notenolie, wat citroensap en peper en zout.
-
Snijd de verse vijgen in stukken, alle druiven in tweeën en de appel in kleine partjes.
-
Voor de opmaak leg je 2 plakjes Hollandse kaas op de borden. Dit wordt de bodem. Gebruikt hiervoor een kookring van ca. 9 cm.
-
Leg de stukjes kaas eromheen. De blaadjes sla, bietjes, vijgen, druiven, appel, dragon en noten leg je er allemaal als een boeket mooi bij.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.