Kaasplankje van kaasfort Assendelft
2 min

Kaasplankje van kaasfort Assendelft

Alain bezoekt in Assendelft het fort Zuidwijkermeer. Daar ligt kaas te rijpen die met liefde wordt verzorgd door René Koelman. Alain maakt goed gebruik van deze kaas en bereidt een heerlijk kaasplankje!
Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Voor- en bijgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor het kaasplankje
    4
    dunne plakjes Hollandse kaas (bijvoorbeeld oude of belegen kaas)
  • 4
    kleine stukjes blauwe kaas
  • 4
    kleine stukjes geitenkaas
  • 4
    stukjes Hollandse kaas
  • 4
    kleine stukjes camembert
  • 4
    kleine munster of mont d’or
  • 60 g
    notenmix (kan ook met gedroogd fruit zoals abrikoos en krenten)
  • 100 g
    mini bietjes
  • 2 el
    notenolie
  • 1
    citroen
  • 4
    gele blaadjes sla (uit het hart van de sla)
  • 2
    verse vijgen
  • 4
    rode druiven
  • 4
    witte druiven
  • 1
    kleine appel
  • 2
    takjes dragon
  1. Maak de bietjes schoon en snij ze in kleine blokjes.

  2. Marineer de bietjes in 2 eetlepels notenolie, wat citroensap en peper en zout.

  3. Snij de verse vijgen in stukken, alle druiven in tweeën en de appel in kleine partjes.

  4. Voor de opmaak leg je 2 plakjes Hollandse kaas op de borden. Dit wordt de bodem. Gebruikt hiervoor een kookring van ca 9 cm.  Leg de stukjes kaas er omheen. De blaadjes sla, bietjes, vijgen, druiven, appel, dragon en noten leg je er allemaal als een boeket mooi bij.

  5. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.