10 minuten
Kaasfondue met alleen Hollandse kazen
Staat je kerstboom al in de weg? Melkveehouder Pieter Koonstra uit het Overijsselse Vinkenbuurt weet er wel raad mee. Zijn melkkoeien vertoeven namelijk graag op een bed van 'kerstbomenpulp'. Een duurzame eindbestemming voor de boom en een lekker zacht bed voor de koe. Met de kaas van Pieter maakt Ramon Brugman een lekkere fondue.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de fondue400 gjong belegen
-
400 goude kaas
-
250 mlwitte wijn
-
100 mlslagroom
-
50 mlcreme fraiche
-
1 tlmaizena
-
•zout en peper
-
Om mee te dippen•Brood met een hardere korst
-
•Diverse gekookte of rauwe groenten, zoals witlof, wortel, tomaatjes en gekookte krieltjes
-
•gedroogde ham voor om de blaadjes witlof
-
Breng de witte wijn, slagroom en crème fraîche aan de kook. Zet het vuur zacht. Rasp de kazen en voeg handje voor handje de gerapte kaas toe en blijf roeren, zodat het oplost. Maak een papje van de maïzena met een beetje water en voeg deze toe. Maak de fondue goed heet. Haal de fondue door een zeef en giet het gelijk in de fonduepan.
-
Neem er lekker een stuk brood, gekookte of rauwe groenten bij als garnituur. Denk aan gekookte krieltjes, tomaatjes, stukjes wortel, of blaadjes witlof waar je een plakje gedroogde ham omheen doet voor het dippen.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.