Smullen van een rijkgevulde royale mezze-tafel
Nadia maakt muhammara: een paprikadip met walnoten, gebakken snijbiet met dille, pompoen-kibbeh met koriander en frisse labne-balletjes. Zet de tafel vol en aanvallen!
Bekijk het receptKnapperige groenten in krokant jasje
Onze chef Rosah maakt er een feestje van met deze in bierbeslag gefrituurde groenten en een zelfgemaakte frisse remoulade dip. Een van oorsprong Frans sausje en vreselijk lekker bij deze borrelhap!
Bekijk het receptKaasplankje met fris slaatje
Onze chef Leon maakt iets lekkers voor bij de kaasplank. Een fris slaatje met wat zuur en romige geitenyoghurt. Probeer het eens.
Bekijk het receptFrikandelletje met friet!
Dit is eigenlijk een borrelhap-XL! Onze chef Ramon maakt zelf frikandellen special met friet! Zelf gedraaid en daardoor verdraaid lekker!
Bekijk het receptLekker krokante loempia's
Eigenlijk is het altijd heerlijk om je tanden te zetten in zo'n krokante loempia, toch? Dat knispert en dan die gesmolten kaas. Met een romig prei-soepje ernaast meer dan een gelukzalige borrelplank, lijkt ons.
Bekijk het receptVegetarische pakora’s
Deze hapjes maak je met een beslag van kikkererwtenmeel, volle yoghurt en Indiase kruiden. Gebruik alle groenten die je wilt! Frituur de hapjes kort en serveer ze met een yoghurt-limoen dip. Lekker fris!
Bekijk het receptPak ze in met tandoori wraps
Marineer de kip een dag van te voren met wat yoghurt. De wraps besmeer je met een smaakvolle kikkererwten-spread, daarop schep je wat rode koolsalade en de Indiase saus van yoghurt met komkommer.
Bekijk het receptEn heb je geen zin om zelf te koken?
Ga dan eens op zoek naar iets lekkers buiten de deur! Onze cultureel-culinair expert Jonneke zetten in Rotterdam haar tanden in een broodje Pom. Een super feestelijk Surinaams ovengerecht met een lag pomtayer (inheemse wortel) met zachte stukjes kip.
Bekijk de video