Recept: Kippendijen & bulgur

24 april 2018
Waardeer: 
(Totaal: 53 stemmen)
Stilstaand beeld van Kippendijen & bulgur

Chef-kok Sharon de Miranda kookt een betaalbare maaltijd. Ze maakt gestoofde kippendijen met kikkererwten en serveert die met bulgur. Weer eens wat anders dan aardappels of rijst. Een vrolijk, kleurrijk gerecht, alleen al doordat er groene, rode, gele én oranje paprika in wordt verwerkt.

4 personen

Ingrediënten voor Kippendijen & bulgur

Ingrediënten 

  • 500 g kippendijen
  • 350 g kikkererwten (gaar)
  • 1 winterpeen
  • 2 tl ras el hanout kruiden
  • 1 bosje koriander
  • 2 rode uien
  • 1 teen knoflook
  • 2 tomaten
  • 1 handje rozijnen
  • 1 bouillonblokje
  • 300 g bulgur 
  • 1 citroen
  • 4 kleuren paprika (groen, rood ,geel ,oranje )
  • 1 bosje peterselie
  • olijfolie
  • Peper en zout

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving

Aan de slag

  1. 1

    Snij de kippendijen in stukken van ongeveer 3 cm. Marineer deze met de ras el hanout kruiden.

  2. 2

    Verhit een  koekenpan met een scheutje olijfolie en bak de kippendijen rondom goudbruin.

  3. 3

    Snij ondertussen de rode ui in halve ringen hak de knoflook fijn bak dit 2 min mee. Snij de tomaten in blokjes en voeg deze toe aan de pan.

  4. 4

    Roerbak alles goed door elkaar en blus het af met wat water net zoveel dat de kippendijen goed onderliggen. Verkruimel het bouillonblokje erbij.

  5. 5

    Maak de winterpeen schoon, snij deze in blokjes van ongeveer 1 cm doe dit erbij en laat het 15 min opstaan met de deksel op de pan.

  6. 6

    Na 15 min verwijder je de deksel en voeg je de kikkererwten en rozijnen eraan toe. Kook dit op middelhoog vuur ongeveer 10 min in totdat je een dikke jus hebt.



     

  7. 7

    Bereid de bulgur volgens de etiketten gaar. Maak het af met wat peper en zout naar smaak een scheutje olijfolie en wat verse peterselie.



     

  8. 8

    Snij de paprika’s julienne bak ze gaar in een koekenpan met een scheutje olie.

  9. 9

    Meng alles door elkaar en strooi voor het uitserveren wat vers gesneden koriander over het gerecht. 

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter