Kippendijen gevuld met wintergroenten
Culinair expert Alain Caron gaat aan de slag met verse groenten uit de kas. Met deze wintergroenten vult hij kippendijen, en dit wordt geserveerd met een lekkere jus!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
40 gramveldsla
-
40 gramsnijbiet
-
40 gramwinterpostelein
-
40 gramspinazie
-
1/2 lgereduceerde kalfsjus
-
1mandarijn
-
1/2citroen
-
1komkommer
-
4uien
-
60 gramboter
-
4kippendijen
-
2 elwater
-
•zout en peper
-
•olijfolie
-
Was de veldsla, snijbiet, winterpostelein en de spinazie. Droog het en bewaar.
-
Snipper de uien en fruit ze met boter, 2 el water, zout en peper tot een compote.
-
Haal het bot van de kippendijen. Kruid de kippendijen met zout en peper en wat van de uiencompote.
-
Leg een paar blaadjes snijbiet op de uiencompote en rol de kippendij op, goed strak! Bind op met een slagerstouwtje.
-
Bak de kip in 50 gram boter en een beetje olijfolie gedurende 10 tot 15 minuten, met de deksel op de pan. Bak wat lange plakken komkommer mee.
-
Snijd wat winterpostelein en snijbiet fijn en voeg toe aan de kalfsjus.
-
Meng wat veldsla en winterpostelein en spinazie met de olijfolie, zout, peper, 1 el jus, sap van de mandarijn en wat citroensap.
-
Leg een lange plak komkommer uit de pan op een bord. Snijd de kippendijen in plakjes van 2 cm en leg ze op de komkommer op het bord.
-
Leg de sla ernaast en schenk wat van de warme jus erover.
- Eet smakelijk!