Arepa’s met gegrilde kippendijen en chimichurri
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
300 gvoorgekookt maismeel (grof)
-
450 mlwater
-
1 tlzout
-
•koolzaadolie
-
Voor de chimichurri2tomaten
-
1bosje bladpeterselie
-
1/2bosje koriander
-
1rode ui
-
4tenen knoflook
-
1Spaanse peper
-
1limoen
-
•olijfolie
-
•peper en zout
-
Voor de kippendijen350 gkippendijen
-
1 tl5-kruidenpoeder
-
4 elketjap manis
-
•peper en zout
-
Begin met de bereiding van de arepa. Voeg het zout toe aan het water en strooi in gedeeltes de maismeel bij het water en kneed tot een soepel deeg. Laat het 10 min rusten en verdeel het deeg in acht gelijke porties. Vorm van iedere portie een bal en maak er met je handpalm een schijf van tien centimeter doorsnede van. Verwarm een koekenpan met een scheutje koolzaadolie en bak hierin de arepa’s goudbruin aan beide kanten ongeveer 3 min.
-
Voor de chimichurri snij je de tomaten in blokjes, zo fijn mogelijk. Hak de knoflook, peterselie en Spaanse peper fijn. Snipper de rode ui en snij de koriander fijn. Meng al deze ingrediënten door elkaar met het sap van de limoen, wat peper en zout naar smaak en de theelepel komijnzaadpoeder. Vul het aan met olijfolie tot alle ingrediënten onder de olie staan en er een lobbige saus ontstaat.
-
Marineer de kippendijen met de 5-kruidenpoeder, de ketjap en wat peper en zout naar smaak. Laat even rusten. Grill de kip gaar, aan beide kanten 5 minuten.
-
Snij de arepa’s open en snij de kippendijen in dunne reepjes. Vul de arepa’s met de kip en serveer het uit met de chimichurri.
- Eet smakelijk!