Recept: Komkommersoep

19 april 2019
Waardeer: 
(Totaal: 2 stemmen)
4 personen

Ingrediënten voor Komkommersoep

  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 2 komkommers
  • 10 kleine blaadjes basilicum (bewaar ook wat voor de decoratie)
  • 5 takjes dille (bewaar 2 takjes extra voor de decoratie) 
  • 1 klein bosje peterselie 
  • 10 blaadjes munt  
  • 1 halve ui gepelde en in klein blokjes gesneden voor de decoratie
  • Sap van een halve citroen 
  • Sap van en sinaasappel 
  • En halve venkel in grove stukken gesneden 
  • Zout en peper

Voor het brood

  • 4 sneetjes maïs brood 
  • 150 g mascarpone 
  • Wat geraspte citroen
  • Wat geraspte sinaasappel 
  • 1 klein teentje knoflook
  • 1 mespunt gember poeder
  • Zout en peper
  • 4 plakken Hollandse kaas (maak 20 ringen uitgesneden met een ringvorm in dezelfde maat als de komkommer)
  • De anderhalve komkommer in ringen van 2mm gesneden 

Aan de slag

  1. 1

    Mix alle ingrediënten en doe ze door een fijne zeef en bewaar het in de koelkast.

  2. 2

    Hak de twee komkommers fijn in blokjes

  3. 3

    Meng de fijne blokjes komkommer en uien, bewaar ze.

  4. 4

    Doe de hoeveelheid van 2 komkommers zonder schil met het brood, de basilicum, de peterselie, de munt, de venkel en de dille in een kom en pureer dit.  Bewaar 1 halve komkommer met schil in kleine blokjes gesneden voor de garnituur in de soep.

  5. 5

    Meng de mascarpone met de rasp van de citroen en sinaasappel, zout, peper, de fijn gehakte knoflook, de gember, een 1 eetlepel olijfolie extra vierge.

  6. 6

    Smeer de boterham met het mascarpone mengsel.

  7. 7

    Doe om en om de komkommer en de kaas erop als een roos.

  8. 8

    Doe wat kruiden er op. Server op een kleine borden.

Eet smakelijk!