Komkommersoep
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
Aantal personen 4-
3 elolijfolie extra vierge
-
2komkommers
-
10 blaadjesbasilicum (bewaar ook wat voor de decoratie)
-
5 takjesdille (bewaar 2 takjes extra voor de decoratie)
-
•klein bosje peterselie
-
10 blaadjesmunt
-
1/2ui, gepeld en in klein blokjes gesneden ter decoratie
-
•sap van een halve citroen
-
•sap van een sinaasappel
-
1/2venkel, in grove stukken gesneden
-
•zout en peper
-
Voor het brood4 sneetjesmaïsbrood
-
150 gmascarpone
-
•wat geraspte citroen
-
•wat geraspte sinaasappel
-
1klein teentje knoflook
-
1mespunt gember poeder
-
•zout en peper
-
4 plakkenHollandse kaas (maak 20 ringen uitgesneden met een ringvorm in dezelfde maat als de komkommer)
-
1,5komkommer, in ringen van 2 mm gesneden
-
Mix alle ingrediënten en doe ze door een fijne zeef en bewaar het in de koelkast.
-
Hak de twee komkommers fijn in blokjes
-
Meng de fijne blokjes komkommer en uien, bewaar ze.
-
Doe de hoeveelheid van 2 komkommers zonder schil met het brood, de basilicum, de peterselie, de munt, de venkel en de dille in een kom en pureer dit. Bewaar 1 halve komkommer met schil in kleine blokjes gesneden voor de garnituur in de soep.
-
Meng de mascarpone met de rasp van de citroen en sinaasappel, zout, peper, de fijn gehakte knoflook, de gember, een 1 eetlepel olijfolie extra vierge.
-
Smeer de boterham met het mascarpone mengsel.
-
Doe om en om de komkommer en de kaas erop als een roos.
-
Doe wat kruiden er op. Server op een kleine borden.
- Eet smakelijk!