Koude groentesoep met gefrituurde aardpeer en een knapperige salade
Culinair schrijver Nadia Zerouali maakt een heerlijke frisse groentesoep met aardpeer, een salade en brood met tomaat. Laat de lente maar beginnen!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
600 mlgroen groentesap
-
1 groteaardpeer
-
•olie (om te frituren)
-
3Turkse groene paprika’s
-
3kleine lichtgroene courgettes
-
1stevige venkel
-
1avocado
-
1(zuurdesem) stokbrood/ciabatta
-
1teentje knoflook
-
3rijpe tomaten
-
•(frisgroene) olijfolie
-
•zeezout flakes
-
•peper
-
•azijn of citroensap (eventueel)
-
•granola naar smaak
-
Was en boen de aardpeer goed schoon en schaaf in dunne plakjes. Verhit een laag olie en frituur hierin de aardpeer in enkele seconden goudbruin. Laat op keukenpapier uitlekken en knapperig worden.
-
Was en maak de groenten schoon. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd fijn. Snijd de courgette in dunne plakjes. Snijd de venkel in kleine blokjes. Verwijder de schil van de avocado en snijd in blokjes.
-
Snijd het brood in sneetjes en rooster aan beide kanten goudbruin en knapperig. Pel het teentje knoflook en wrijf hiermee 1 kant van het geroosterde sneetje brood stevig in.
-
Halveer de tomaten en wrijf met de gesneden kant over het brood. De overgebleven tomatenschillen kun je bewaren voor een ander gerecht of fijnsnijden en door de salade of op het brood doen. Druppel er wat olijfolie over en bestrooi naar smaak met wat zout.
-
Maak een dressing van 3 el van het groentesap en 3 el olijfolie. Breng verder op smaak met wat zout, peper en evt. wat extra azijn of citroensap.
-
Maak de groentesalade op het laatst af met de dressing en bestrooi met de granola.
-
Schenk de koude groentesap in kommetjes en bestrooi met de knapperige aardpeer. Serveer de salade met de pan con tomate erbij.
- Geniet van je koude groentesoepje met salade!