Soep in de zomer? Jazeker! Deze koud geserveerde soepen bewijzen dat soep juist op zwoele zomerdagen verkwikkend kan werken.

Gazpacho met uienbrood

Gazpacho met uienbrood is heerlijk als lichte maaltijd op warme dagen. Pluspunt: Het brooddeeg hoeft niet te rijzen, waardoor je meer tijd in de zon kan doorbrengen met één van de bijpassende wijnen.

Bekijk het recept

Komkommersoep

Kom maar door! Komkommerliefhebbers halen hun hart op bij deze komkommersoep met komkommerboterham. Basilicum, dille en citrus geven dit toppunt van frisheid een mediterraans tintje.

Bekijk het recept

Fruitgazpacho met macarons

Een verrassende explosie van tropische smaken die de Franse en Braziliaanse keuken samenbrengt. Alain brokkelt macarons in de gazpacho en serveert daarmee een paradijsvogel die je bij voorkeur in een hangmat naar binnen lepelt.

Bekijk het recept

Saotosoep

Oké, toch ook één warme soep. Deze van oorsprong Javaanse soep is daar op bijna iedere straathoek te bestellen. Saotosoep is een rijkgevulde soep met onder andere kip, ei en madame jeanette en wordt gegeten met rijst. Njang swietie!

Bekijk het recept

Komkommergazpacho & sashimi

Met zonnevis, Japanse azijn, viseitjes en pruimenwijn maakt chef-kok Leon Mazairac een niet-alledaagse soep. Geen zonnevis beschikbaar? Vervang hem door dorade. Volgens de overlevering kun je bij het eten van dit gerecht de zee horen.

Bekijk het recept