Aardpeer en truffel crème met gekleurde bietsoorten

chef-kok
Leon Mazairac
Aardpeer en truffel crème
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
2 personen

Léon maakt een heerlijk gerecht bij een aardperen eau-de-vie.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 8
    aardperen
  • 1/2 tl
    kippenbouillon
  • 20 gr
    verse truffel
  • 1/2 l
    melk
  • 100 gr
    roomboter
  • 5 cl
    aardperen eau de vie
  • peper en zout
  • gekleurde bietsoorten
  • 2
    sjalotjes
  • 3
    teentjes knoflook
  1. 1

    Snipper ui en sjalot. Schil de aardperen of gebruik gehakselde zoals in de uitzending. Fruit deze aan in roomboter samen met de sjalot en knoflook. Blus af met de aardperen eau de vie.

  2. 2

    Doe de kippenbouillon en de melk erbij. Kook op laag vuur gedurende 120 minuten tot alles heel erg gaar is.
     

  3. 3

    Mix met de staafmixer en giet door een zeef. Breng op smaak met een beetje zout en peper (niet meer aan de kook laten).

  4. 4

    Hak wat bietsoorten fijn en bestrooi deze op het laatste moment. Rasp ook wat verse truffel over de crème soep.

  5. 5

    Tip! De soep mag lekker dik zijn. En je kunt er ook nog een beetje oude Hollandse kaas bij raspen en een brood crouton.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!