Recept: Aardpeer en truffel crème met gekleurde bietsoorten

12 februari 2016
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Aardpeer en truffel crème met gekleurde bietsoorten
Léon maakt een heerlijk gerecht bij een aardperen eau-de-vie.
4 personen

Ingrediënten voor Aardpeer en truffel crème met gekleurde bietsoorten

  • 8 aardperen
  • ½ lt. kippenbouillon
  • grote soeppan
  • 20 gr verse truffel *(geen neptruffel gebruiken, dan liever zonder)
  • ½ lt. melk
  • 100 gr roomboter
  • 5 cl aardperen eau de vie
  • peper
  • wat gekleurde bietsoorten
  • snufje zout
  • 2 sjalotjes
  • 3 tenen knoflook

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

Aan de slag

  1. 1

    Snipper ui en sjalot. Schil de aardperen of gebruik gehakselde zoals in de uitzending. Fruit deze aan in roomboter samen met de sjalot en knoflook. Blus af met de aardperen eau de vie.

  2. 2

    Doe de kippenbouillon en de melk erbij. Kook op laag vuur gedurende 120 minuten tot alles heel erg gaar is.
     

  3. 3

    Mix met de staafmixer en giet door een zeef. Breng op smaak met een beetje zout en peper (niet meer aan de kook laten).

  4. 4

    Hak wat bietsoorten fijn en bestrooi deze op het laatste moment. Rasp ook wat verse truffel over de crème soep.

  5. 5

    Tip! De soep mag lekker dik zijn. En je kunt er ook nog een beetje oude Hollandse kaas bij raspen en een brood crouton.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter