Plantaardige quiche met cashewnoten

Plantaardige quiche
11 min
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
264 personen
Sharon maakt een heel 'gezellig' gerecht, namelijk een maaltijd die je perfect samen met je kinderen kunt bereiden: een plantaardige quiche, gevuld met kastanjechampignons, prei en knoflook, geserveerd met een cashewnotenfondue en diverse groenten en brood om lekker mee te dippen. Een feestje om te maken en samen op te eten.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
6
  • 200 g
    kastanjechampignons
  • 1
    bouillonblokje
  • 2
    preien
  • 1
    bosje basilicum
  • 6
    plakjes bladerdeeg
  • 3
    tenen knoflook
  • 650 g
    tofu
  • 1 tl
    kurkuma
  • 2 tl
    grove mosterd
  • 1
    limoen
  • zout
  • 30 g
    pijnboompitten
  • 150 g
    cherrytomaatjes
  • vloeibare margarine
  • cashewnotenfondue
    300 g
    rauwe cashewnoten
  • water
  • 2
    tenen knoflook
  • 1
    limoen
  • 1 el
    tahin
  • 1
    ui
  • 1 tl
    zeezout
  • 50 ml
    olijfolie
  • 1
    winterpeen
  • 1
    bloemkool
  • 1
    bleekselderij
  • 1
    komkommer
  • 1
    zuurdesembrood
  • zwarte peper
  • Benodigdheden
    keukenmachine
  • springvorm

Bereiding

  1. 1

    Begin met het maken van de plantaardige quiche. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de preien in ringen en spoel deze schoon onder koud stromend water. Hak de knoflook fijn en snij de champignons door vieren. Bak in een koekenpan de champignons samen met de knoflook  goudbruin, bak de prei mee totdat het geslonken is. Plaats het vervolgens in een vergiet zodat het kan uitlekken.

  2. 2

    Snij de basilicum fijn en halveer de cherrytomaatjes. Voeg in de keukenmachine de tofu met kurkuma, sap van de limoen, mosterd, en zout naar smaak. Maal dit tot een egale, gladde massa.

  3. 3

    Voeg het tofumengsel nu samen bij de prei, champignons en de basilicum. Vet een springvorm in met wat vloeibare margarine. Verdeel het bladerdeeg over de springvorm en prik er met een vork gaatjes in. Giet het tofumengsel erin en verdeel daarop de gehalveerde cherrytomaatjes en de pijnboompitjes. Bak de quiche nu 35 tot 40 min af in de voorverwarmde oven.

  4. 4

    Ga verder met het maken van de cashewnotenfondue. Week de cashewnoten 2 tot 4 uur in koud water tot ze zacht zijn geworden. Giet ze af en spoel ze goed af onder koud stromend water. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine met 200 ml water en maal het tot een egale massa. Schenkt het in een pannetje en breng het aan de kook. Laat het koken tot de gewenste dikte. Snij de groentes klein en het brood in stukken om mee te dippen.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!