8 minuten

Lasagne van pompoenbladen

Wat een heerlijke lasagne met gehakt, groenten en in plaats van gewone lasagnebladen, gebruik je pompoen! Een super goed idee van onze chef-kok Sharon de Miranda.  

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 6
  • 2
    flespompoenen
  • 500 g
    gehakt naar keuze
  • 1
    courgette
  • 1
    aubergine
  • 1
    winterpeen
  • 1
    prei
  • 200 g
    crème fraîche
  • 100 g
    geraspte kaas
  • 2 tl
    gedroogde oregano
  • Ingrediënten saus
    1 kg
    tomaten
  • 1
    ui
  • 4
    teentjes knoflook
  • 1
    puntpaprika
  • 1
    Spaanse peper
  • 1
    bosje verse basilicum
  • 1 el
    (zelfgemaakte) groentebouillonpoeder of 1 bouillonblokje naar keuze
  • olijfolie
  1. Begin met het maken van de saus. Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Fruit dit in een hoge pan met een scheutje olijfolie. 

  2. Snij ondertussen de tomaten in blokjes en voeg deze toe aan de pan. Roerbak dit 3 min op middelhoog vuur. 

  3. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en Spaanse peper en snij beide in dunne ringen. Bak de paprika en peper 2 min mee. 

  4. Blus het af met 2 dl water en voeg de (zelfgemaakte) groentebouillonpoeder of het blokje toe en breng het 3 min aan de kook. 

  5. Pureer het mengsel met een staafmixer tot een egale saus. 

  6. Dan ga ik verder met de bereiding van de lasagne. Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een ruime wok en rul hierin het gehakt gaar. Ondertussen was en snij je de aubergine, winterpeen, courgette en de prei. Bak deze groentes 3 min mee bij het gehakt. 

  7. Dan voeg je de tomatensaus eraan toe. Laat het 2 min op een laag vuurtje stoven en dan is de saus voor de lasagne klaar. 

  8. Schil de pompoenen, halveer deze en verwijder de pitjes. Snij de gehalveerde pompoenen in plakje zo dun mogelijk; dit worden de lasagnebladen. 

  9. Schep wat saus in een ovenschaal en bedek de saus met plakjes pompoen. Deze handeling herhaal je drie keer. Je eindigt met saus op de bovenkant.  

  10. Daarna verspreid je met een eetlepel wat crème fraîche erover. Strooi de geraspte kaas erover en de oregano. Bak de lasagne vervolgens 30 min af in de voorverwarmde oven. 

  11. Laat de lasagne 10 min rusten, voordat je hem aansnijdt, anders valt het uit elkaar. 

  12. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.