8 minuten

Mihoen Singapore met kruidige gamba's en zelfgemaakte pindasaus

Onze chef-kok Ramon Brugman maakt Mihoen ‘Singapore’. Met heerlijke rijstnoedels, Chinees gekruide gamba’s én zelfgemaakte pindasaus! 

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 45 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de gamba's
    12
    gamba's
  • 1 teen
    knoflook
  • 1
    rode peper
  • zout
  • Voor het vlees
    150 gr
    hamlappen
  • 1 el
    char siu kruiden
  • 1/2 tl
    zout
  • Voor de mihoen
    4 nestjes
    mihoen
  • Garnituur
    2
    eieren
  • 1
    rode ui
  • 1
    rode peper
  • 2 tenen
    knoflook
  • 1
    wortel
  • 1
    rode paprika
  • 1
    prei
  • 1/2
    witte kool
  • 4
    stengels bosui
  • Specerijen
    2 el
    currypoeder (pittige)
  • 1 el
    suiker
  • 1 el
    sojasaus
  • 1 el
    sesamolie
  • 3 el
    shoaxing wijn (Chinees kookwijn)
  • Pindasaus
    400 ml
    water
  • 200 gr
    pindakaas (liefst met stukjes)
  • 1
    citroen
  • 1
    mespunt gemberpoeder
  • 1 el
    bruine suiker
  1. Snijd de gamba’s doormidden. Maak de wok heet en doe er een laagje olie in. Snijd de rode peper fijn. Bak de gamba’s aan met de knoflook en de peper. Breng op smaak met zout en haal ze uit de pan. Straks voeg je ze bij de mihoen.

  2. Snijd het vlees in dunne reepjes en meng met de kruidenmix en het zout. Bak deze in een laagje olie in de wok en haal deze uit de pan om straks bij de mihoen te voegen.

  3. Knip de mihoen in niet te lange stukken, hierdoor mengt de mihoen makkelijker door de garnituur heen en plakt het minder aan elkaar vast.

  4. Breng een pan water aan de kook. Zet het vuur uit en leg dan de mihoen er 2 minuten in. Roer de mihoen ondertussen door. Giet ze af en spoel het met koud water. Zet het apart tot je de mihoen gaat bakken.

  5. Klop de eitjes los en bak er een omelet van. Rol deze op en snijd in repen.

  6. Snijd alle groenten in reepjes (julienne), maak een wok gloeiend heet en bak de groenten aan. Voeg de specerijen toe en de mihoen. Doe ook de gamba’s en het varkensvlees erbij en bak het geheel zo’n 2 minuten. Breng op smaak met zout.

  7. Breng het water aan de kook met de suiker en de gemberpoeder. Voeg de pindakaas toe en roer glad. Laat het een keer 'blub' zeggen en doe het vuur uit. Voeg het citroensap toe en een beetje zout. Bestrooi met verse pinda en bosui.

  8. Geniet van je Mihoen Singapore!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Ramon Brugman maakt kipnuggets