Recept: Mini-moorkoppen

14 januari 2019
Waardeer: 
(Totaal: 104 stemmen)
Stilstaand beeld van Mini-moorkoppen

Chef-kok Ramon Brugman is een ster in patisserie en maakt heerlijke mini-moorkoppen met chocoladefondant.

30 stuks

Ingrediënten voor Mini-moorkoppen

  • 100 ml water
  • 100 ml melk
  • 100 g boter
  • 100 g bloem
  • 200 g ei 
  • 500 ml slagroom
  • 50 g suiker
  • 400 g fondant
  • 20 g cacao
  • 2 doosjes verse frambozen

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving.

Aan de slag

  1. 1

    Breng het water, melk en boter aan de kook. Voeg de bloem toe en roer glad met een garde. Zet het vuur lager en maak het deeg gaar. Als het een grote bol vormt is het klaar.  

  2. 2

    Haal de pan van het vuur en roer nu één voor één de eieren door het beslag.  

  3. 3

    Doe het beslag in een spuitzak en spuit er gelijke bolletjes mee op een bakplaat met bakpapier. Bak de moorkopjes gaar in ongeveer 18 minuten op 220 graden.

  4. 4

    Klop de slagroom samen met de suiker. Schep de slagroom in een spuitzak met een spuitmondje met een kleine kartel.

  5. 5

    Verwarm de fondant met de cacao en een paar druppels water. Verwarm tot het ongeveer 40 graden is.  Als de fondant op de juiste temperatuur is haal je de soesjes er doorheen en laat je ze hard worden.

  6. 6

    Vul de soesjes met slagroom. Spuit er vervolgens nog een rozetje van slagroom op.

  7. 7

    Decoreer met verse frambozen.

Eet smakelijk!