Muffins met nougat

culinair schrijver
Nadia Zerouali
recept bij nougat (28)
Gerecht
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Taarten en lekkernijen
Gemiddelde waardering
13 personen

Culinair schrijver Nadia Zerouali duikt in de zoete wereld van nougat. In Monster zoekt ze toppatissier Hidde de Brabander op, die bekend is om zijn bijzondere smaakcombinaties in nougat. Hidde haalt zijn inspiratie onder andere uit de unieke eetbare planten en bloemen van de proeftuin in zijn woonplaats. Hidde heeft gewerkt voor sterrenrestaurants als de Librije en Parkheuvel en is voor foodlovers een bekend gezicht op tv. En hij hoopt zich later dit jaar meesterpatissier te mogen noemen.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
12
  • 75 g
    olie
  • 100 g
    melk
  • 75 g
    suiker
  • 1
    ei
  • 125 g
    bloem
  • 5 g
    bakpoeder
  • snufje zout
  • harde nougat naar keuze
  • 2 el
    gunpowder groene theekorrels

Bereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180ºC. 

  2. 2

    Meng in een kom de olie met de melk en klop de suiker er door heen.

  3. 3

    Klop vervolgens het ei er door en spatel de (gezeefde) bloem met bakpoeder en snufje zout door het mengsel heen. 

  4. 4

    Snij de nougat in 12 stukjes.

  5. 5

    Verdeel het beslag (ca. ¾ vol) over een muffinschaal of muffinvormpjes en druk in elke een stukjes nougat.

  6. 6

    Bak in het midden van de oven in ca. 15-20 minuten de muffins goudbruin en gaar.

  7. 7

    Voor de klassieke Marokkaanse munt thee breng je ca. 1 ½ l water aan de kook.
     

  8. 8

    Doe 2 el (hoogste kwaliteit) gunpowder groene theekorrels in de theepot en schenk er een flinke scheut kokend water op. Laat zonder te roeren 1 minuut trekken. Schenk deze ‘thee’ in een glaasje en bewaar.

  9. 9

    Schenk vervolgens een flinke scheut koud water op de thee, roer om, giet af en gooi weg. Herhaal dit nog een keer of twee totdat er geen troebele ‘thee’ meer uitkomt.

  10. 10

    Schenk het achtergehouden thee in het glaasje terug in de theepot. Voeg eventueel 2-4 el suiker en een flinke handvol gewassen en gekneusde takjes munt of andere verse groene kruiden (zoals rozemarijn, salie, tijm, marjolein of oregano) toe.

  11. 11

    Schenk de theepot vol met kokend water, roer om en laat kort trekken. Schenk de thee vanuit de hoogte in glaasjes om die typische schuimkraag te krijgen.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!