5 minuten

Gerookte zalm met een romige pittige aardappelsalade

Chef-kok Leon Mazairac zet een frisse aardappelsalade op tafel met gerookte zalm, op smaak gebracht met crème fraîche, geraspte gember, augurk en kappertjesblad. Een verfijnd gerecht waarin frisse zuren, romigheid en rokerige tonen prachtig samenkomen.

Gerecht Vis
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Kookmodus

Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.

Ingrediënten

  • 100 gr
    gerookte zalm
  • 4
    vastkokende aardappelen
  • 2
    gekookte eieren
  • 1
    rode ui
  • 1
    limoen
  • 1
    augurk
  • 1 el
    crème fraîche
  • 1 tl
    olijfolie
  • 1
    groene peper
  • een klein stukje gember
  • snufje chili piment d'Espelette
  • blad van kappertjesplant of gehakte kappertjes
  • scheutje gerookte shiso soja
  • snufje gerookt zeezout
  1. Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes, kook ze net beetgaar in water met zout.

  2. Snipper de ui en snijd de augurk in blokjes. Hak de kappertjes of snijd de bladeren in reepjes. Rasp dan wat gember en de schil van de limoen. Doe dit in een kom.

  3. Rasp wat gember en de schil van de limoen. Snijd een groen pepertje zonder de zaadjes heel fijn. Voeg dit toe aan de kom en doe hierbij de piment d'Espelette, meng dit goed doorelkaar.

  4. Voeg hierbij de lauwwarme aardappels en de crème fraîche toe, meng dit goed door. Pel de gekookte eieren snijd deze in reepjes en voeg deze toe aan de salade. Maak dit smeuïger met olijfolie en de gerookte shiso. 

  5. Snijd de zalm in plakjes van een halve centimeter. Leg de aardappelen. in een diep bord en werk ze af met de plakjes gerookte zalm. Bestrooi met wat gerookt zout.

  6. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Vijgen taartje met sinaasappel mascarpone-kwark crème