3 min

Nederlandse vis & chips

Leon is zijn stadsie Utrecht. Hij maakt een gebakken zeeduivel, in een “crumble” van chips geserveerd met lobbige mayonaise met Japanse azijn.
Gerecht Vis
Bereidingstijd 30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 400 g
    zeeduivelfilet
  • 1
    eit (eigeel voor de mayonaise en het eiwit apart voor de panneerlaag)
  • 450 g
    chips
  • 1 el
    mosterd
  • 3 dl
    zonnebloemolie
  • 1 tl
    Tosazu azijn of als alternatief HP brown sauce.
  • 1
    bosje waterkers
  • 1
    citroen
  1. Snij de zeeduivelfilets in 4 gelijke stukken.

  2. Hak de chips in kleine stukjes (crumble). Pak voor iedere gast een kom/bakje en leg wat crumble (ca 50 gram totaal) in ieder kommetje. De rest van de crumble (400 gram) meng je met het eiwit.

  3. Haal de visfilets door deze crumble met eiwit en bak de vis krokant in een pan met een beetje olijfolie. Langzaam garen ca. 4 minuten per kant.

  4. Maak ondertussen de mayonaise. Meng hiervoor de mosterd met het eigeel en voeg hier de zonnebloemolie langzaam aan toe terwijl je door blijft roeren. Als de mayonaise mooi dik is voeg je hier wat zwarte peper en Japanse azijn naar smaak aan toe.

  5. Leg bovenop de chipscrumble in het bakje de krokant gebakken zeeduivel en werk af met een beetje mayonaise en waterkers.

  6. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.