Recept: Kibbeling

22 maart 2016
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Kibbeling
Chef-kok Ramon Brugman maakt een snelle maaltijd met zelfgemaakte kibbeling.
4 personen

Ingrediënten voor Kibbeling

Kibbeling
800 gram kabeljauwwammen
200 gram tempura bloem
Paprikapoeder
Uienpoeder
Zout en peper

Kruiden
1 eetlepel paprikapoeder
1 eetlepel uienpoeder
Zout en peper

Ravigotesaus
250 gram mayonaise
100 gram crème fraîche
1 eetlepel kappertjes
1eetlepel dragon
1 eetlepel bieslook
1eetlepel peterselie
1 eetlepel ui
Zout en peper

Hollandse sla
1 krop Hollandse sla
4 augurken
4 gekookte eieren
1 tomaat
1 komkommer

Snelle dressing
3 eetlepel mayonaise
2 eetlepel vocht van augurken

Extra: Frituurtje, Frituurolie, Keukenpapier.

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

Aan de slag

  1. 1

    Maak het beslag. Roer door de tempurabloem zoveel water dat het een slap papje wordt. Doe hier ook de paprikapoeder, uienpoeder, zout en peper bij en roer glad.
     

  2. 2

    Snij de kabeljauw in blokjes en doe ze in een kom. Giet hier het beslag op en roer door. Doe stukjes los van elkaar in het frituurvet en bak ze ongeveer 4 minuten totdat ze een mooi korstje hebben gekregen. Leg het op keukenpapier en bestrooi het met de na kruiden.
     

  3. 3

    Maak de ravigottesaus. Snij de ui heel fijn, samen met de kruiden en de kappertjes. Roer dit met de crème fraîche en de mayonaise door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

  4. 4

    Maak de Hollandse sla. Was de sla en droog de bladeren. Snij de tomaat, de augurk en de komkommer in plakken. Kook de eieren en snij deze in vieren. Leg alles in een schaaltje.

  5. 5

    Maak de dressing: meng de mayonaise met het augurken vocht. Overgiet de salade met de dressing.

  6. 6

    Maak het bord op en serveer uit.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter