Pasta ovenschotel met zeevruchten
Chef-kok Sharon de Miranda maakt een snelle maaltijd in de oven. Ze kiest voor penne-pasta voor dit gerecht en maakt daarbij een heerlijke saus met daarin een mix van schaal- en schelpdieren. Tot slot nog een salade van rettich erbij. Niet alleen snel, maar ook nog eens lekker.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 6-
400 gpasta Penne
-
300 gzeevruchten
-
2 eltomaten puree
-
2tomaten
-
200 gcrème fraîche
-
2paprika's
-
1bouillon blokje
-
1ui
-
2teentjes knoflook
-
1bosje basilicum
-
200 ggeraspte kaas
-
1rettich
-
1bosje lange ui
-
1bosje dille
-
1citroen
-
•zout
-
•olijfolie
-
Kook de pasta volgens de etiketten beetgaar en spoel het vervolgens koud.
-
Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
Snipper het uitje, snij de tomaten en de paprika in blokjes en hak de knoflook fijn.
-
Fruit in een pan het uitje samen met de knoflook en voeg daarna de tomaten en de paprika eraan toe. Roer dit even door en bak vervolgens de zeevruchten mee.
-
Roer de tomaten puree erdoor, goed doorroeren zodat het kan ontzuren. Dan voeg je de crème fraiche eraan toe snij je de basilicum fijn doe dit erbij en verwijder de pan van het vuur.
-
Roer de pasta door de zeevruchten en giet vervolgens in een ovenschotel.
-
Strooi er geraspte kaas overheen en bak de schotel 10 min af in de voorverwarmde oven.
-
Rasp met een mandoline of in een keukenmachine de rettich.
-
Snij de dille fijn en de lange ui in stukken.
-
Roer dit door de rettich samen met het sap van de citroen, scheutje olijfolie en wat zout naar smaak.
- Eet smakelijk!