8 minuten

Aziatische rijstsalade met gemarineerde kipspiesjes en pittige yoghurtdip

Zin in een gerecht met pit? Chef-kok Ramon Brugman maakt een heerlijke Aziatische rijstsalade met gemarineerde kipspiesjes. Fris en vol smaak, ideaal als makkelijke maaltijd in het weekend!

Gerecht Vlees
Bereidingstijd Meer dan 60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de rijst
    200 gr
    basmati rijst
  • 1 tl
    kurkuma
  • 1/2 tl
    zout
  • Voor de vulling
    1
    rode paprika
  • 100 gr
    taugé
  • 1/2
    rode peper
  • 1/2
    komkommer
  • 1/2
    bos bosui
  • 8
    radijsjes
  • 1 el
    zwarte sesamzaad
  • Voor de dressing
    4 el
    sojasaus
  • 1
    sap van citroen
  • 1 el
    sesamolie
  • 1 el
    honing
  • 2 cm
    verse gember
  • 1 el
    crispy chilivlokken
  • Voor de kipspiesjes
    500 gr
    kipdijfilet
  • 15
    satéstokjes
  • Voor de marinade
    200 ml
    mirin
  • 200 ml
    sojasaus
  • 100 ml
    sake
  • 2 el
    bruine basterdsuiker
  • 2 el
    rijstazijn
  • 2 cm
    verse gember
  • 2
    tenen knoflook
  • zout
  • Voor de pittige yoghurtdip
    4 el
    yoghurt
  • 1 el
    sriracha
  • Extra's
    1
    handje pinda's
  • 1/2
    bosje bieslook
  • 1/2
    bosje munt
  1. Kook de rijst zoals op de verpakking en voeg aan het kokende water kurkuma en zout toe. Giet de rijst af en spreid het op een grote plaat om af te laten koelen.

  2. Snijd de kipdijfilet in mooie gelijke stukken. Rasp de gember en knoflook fijn. Doe dit samen met de mirin, sojasaus, sake, bruine basterdsuiker, rijstazijn en een snuf zout naar smaak in een bak en roer de kipdijfilet er goed doorheen. Laat dit voor één uur in de koelkast marineren. 

  3. Voor de salade, snijd de paprika, rode peper en rode ui klein. Haal de zaadlijst uit de komkommer en snijd het klein. Haal de radijsjes door de mandoline, voeg dan de taugé en zwarte sesam toe. 

  4. Voor de dressing, doe sojasaus in een kom samen met honing, sesamolie, sap van de citroen en de crispy chilivlokken. Meng alles goed door elkaar. Doe de rijst bij de salade en giet dan de dressing over de rijstsalade heen. Decoreer de salade vervolgens met de pinda’s, bieslook en munt. 

  5. Leg de satéprikkers in een bak met water, laat ze 10 minuutjes liggen. Rijg dan de stukjes kip aan de stokjes. Bak de spiesjes aan in een pan met olie, voeg de overige marinade toe aan de pan en laat de kipspiesjes mooi bruin bakken. 

  6. Voor de yoghurtdip, doe de yoghurt in een schaal, voeg daar de sriracha aan toe en roer goed door. Doe dan de saus op een bord en strooi daar de crispy chilivlokken overheen.

  7. Serveer de salade op een bord, samen met de kipspiesjes en de pittige yoghurtdip. 

  8. Geniet van de Aziatische rijstsalade met gemarineerde kipspiesjes!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Ramon Brugman maakt kipnuggets