Recept: Oosterse salade met kalkoen

22 september 2016
Waardeer: 
(Totaal: 1 stem)
Stilstaand beeld van Oosterse salade met  kalkoen
Sharon maakt een heerlijke oosterse salade met gemarineerde kalkoen. Licht en gezond.
4 personen

Ingrediënten voor Oosterse salade met kalkoen

  • 500  gr kalkoenfilet
  • 1 bosje koriander
  • 1 Spaanse peper
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 20  gram verse gember
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 eetlepel kaneel
  • 2 eetlepels vissaus
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 300 gram diverse sla
  • 250 gram taugé
  • 1 ananas
  • 1 bosje lente ui
  • 100 gram gemengde noten
  • 2 avocado’s

Batido

  • ¼ watermeloen in stukken gesneden en bevroren
  • 2 glazen melk
  • 1 dl vanille siroop

 

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

Aan de slag

  1. 1

    Maak de marinade: maak het uitje en de knoflook schoon en doe deze in de keukenmachine samen met het bosje koriander, gember, Spaanse peper, nootmuskaat, kaneel, vissaus en de olijfolie maal dit tot een glad mengsel.

     

  2. 2

    Snij de kalkoen in lange repen en marineer de gesneden kalkoen met de marinade. Plaats het in de koelkast

  3. 3

    Was de sla en taugé. Ontdoe de avocado van de schil en pit en snij deze in lange reepjes. 

  4. 4

    Snij de ananas inclusief kroon door vieren. En snij de kwart stukken nog een keer door drieën. Verhit een grill pan op hoog vuur met een klein beetje olijfolie en grill de ananas aan beide kanten goud bruin.

  5. 5

    Gril de kalkoen in de grillpan goudbruin.

  6. 6

    Maak de batido: blender alles fijn in een blender of keukenmachine.

  7. 7

    Maak het gerecht op en serveer uit met de batido. 

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter