Oosterse salade met kalkoen

113eten
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
9 personen

Sharon maakt een heerlijke oosterse salade met gemarineerde kalkoen. Licht en gezond.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 500 gr
    kalkoenfilet
  • 1
    bosje koriander
  • 1
    Spaanse peper
  • 1
    ui
  • 2
    teentjes knoflook
  • 20 gr
    verse gember
  • 1 tl
    nootmuskaat
  • 1 el
    kaneel
  • 2 el
    vissaus
  • 5 el
    olijfolie
  • 300 gr
    diverse sla
  • 250 gr
    taugé
  • 1
    ananas
  • 1
    bosje lente ui
  • 100 gr
    gemengde noten
  • 2
    avocado's
  • 1/4
    watermeloen in stukken
  • 2
    glazen melk
  • 1 dl
    vanillesiroop

Bereiding

  1. 1

    Maak de marinade: maak het uitje en de knoflook schoon en doe deze in de keukenmachine samen met het bosje koriander, gember, Spaanse peper, nootmuskaat, kaneel, vissaus en de olijfolie maal dit tot een glad mengsel.

     

  2. 2

    Snij de kalkoen in lange repen en marineer de gesneden kalkoen met de marinade. Plaats het in de koelkast

  3. 3

    Was de sla en taugé. Ontdoe de avocado van de schil en pit en snij deze in lange reepjes. 

  4. 4

    Snij de ananas inclusief kroon door vieren. En snij de kwart stukken nog een keer door drieën. Verhit een grill pan op hoog vuur met een klein beetje olijfolie en grill de ananas aan beide kanten goud bruin.

  5. 5

    Gril de kalkoen in de grillpan goudbruin.

  6. 6

    Maak de batido: blender alles fijn in een blender of keukenmachine.

  7. 7

    Maak het gerecht op en serveer uit met de batido. 

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!