8 minuten

Okonomiyaki van spitskool en wortel met gember en furikake

Kok Jetske van den Elsen maakt een super populaire Japanse snack genaamd: Okonomiyaki, een hartige pannenkoek op basis van spitskool en wortel, met roze gember sliertjes, furikake en japanse mayonaise als heerlijke toppings en een frisse koolsalade. 

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 2
  • Voor de pannenkoek
    125 gr
    spitskool
  • 50 gr
    fijngesneden wortel
  • 40 gr
    panko
  • 30 gr
    bloem
  • roze gember schijfjes naar smaak
  • 2 tl
    dashipoeder of kwart bouillonblokje
  • 2 tl
    bakpoeder
  • 1
    ei
  • 2
    bosuitjes witte deel
  • 3 el
    water
  • snuf zout
  • Voor de okonomiyaki saus
    2 el
    worcestershiresauce
  • 2 el
    ketchup
  • 2 el
    mirin of honing
  • 2 tl
    oestersaus
  • Voor de salade en de dressing
    125 gr
    spitskool
  • 50 gr
    wortel
  • 2/3
    groene deel bosui
  • 4 el
    kewpie mayonaise
  • 2 el
    sesamolie
  • 2 el
    tahin of sesampasta
  • 2 el
    geroosterde sesamzaadjes
  • 2 tl
    sojasaus
  • limoensap naar smaak
  • Voor de toppings
    3 el
    kewpie mayonaise
  • 2 el
    bonito flakes
  • 2 tl
    furikake
  • 1 tl
    roze gember
  • 1/3
    groene deel bosui
  • koriander
  1. Voor de pannenkoek, snijd de spitskool heel dun met de mandoline en snijd het witte deel van de bosui in dunne ringetjes, het groene deel gebruik je straks voor de salade en als topping.

  2. Pak een mengkom en doe hierin de fijngesneden spitskool, het witte deel van de bosui en de fijngesneden wortel, hussel dit even goed door elkaar. 

  3. Pak een andere mengkom en doe hierin de bloem, dashipoeder, zout, suiker, panko, bakpoeder en schep dit goed door elkaar. Doe het eitje en 3 eetlepels water bij het bloemmengsel en roer met garde totdat je een lobbig pannenkoekenbeslag hebt.

  4. Voeg dan de fijngesneden spitskool, wortel en bosui toe aan het pannenkoekenmengsel. Doe wat roze gembersliertjes bij het mengsel en roer dit even goed door.

  5. Voor de Okonomiyaki saus, voeg in een kommetje de ketchup, oestersaus, mirin en worcestershiresauce, meng dit goed door elkaar. Gebruik eventueel een spuitzakje voor de saus.

  6. Voor de salade, snijd de spitskool klein met de mandoline, snijd ook de wortel, bosje koriander en het groene deel van de bosui klein. Schep alles goed door elkaar.

  7. Voor de dressing, voeg in een kommetje de kewpie mayonaise, tahinsaus, sesamolie, sojasaus, sushiazijn en de geroosterde sesamzaadjes en naar smaak limoensap, meng dit goed door elkaar en schep de dressing door het kool/wortel mengsel. Strooi eventueel nog beetje extra sesamzaadjes en koriander erover.

  8. Voor het bakken van de pannenkoekjes, doe olie in een hete koekenpan en doe het pannenkoekenmengsel erin. Maak 1 grote of 2 kleine pannenkoeken van 1,5 cm dikte.

  9. Bak eerst 3-4 minuten aan 1 kant lichtbruin. Draai dan de pannenkoek om en bak de andere kant, dit duurt ongeveer 10 minuten afhankelijk van de dikte van de pannenkoek.

  10. Doe alle toppings erop. Begin met de mayo en okonomiyaki saus, dan de bosui, koriander, furikake, roze gember en tot slot de bonito flakes. 

  11. Geniet van de heerlijke okonomiyaki !
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

De beste Smaakmakers van Jetske in je mailbox?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Koraal tuiles - Jetske