8 minuten

Japanse gyoza met korianderdip

Ben je een liefhebber van de Japanse lekkernij gyoza? Chef-kok Sharon de Miranda heeft een heerlijke vegetarische variant! Ze maakt er een heerlijke korianderdip bij. 

 

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de vegetarische gyoza:
    4 tenen
    knoflook
  • 1
    winterpeen
  • 100 gr
    witte kool
  • 1 bosje
    bosui
  • 1
    citroen
  • 300 gr
    shiitakes paddenstoelen
  • 1 el
    sesamzaadjes (en wat extra)
  • 10
    gyoza vellen
  • 2 el
    sojasaus
  • sesamolie
  • 1
    Spaanse peper
  • Voor de korianderdip:
    1 bos
    koriander
  • 1
    halve ui
  • 1 dl
    olijfolie
  • zout
  • 1
    limoen
  1. Maal in de keukenmachine de shiitakes klein (niet te klein). Rasp de wortel en de kool. Hak de tenen knoflook fijn.

  2. Verwarm een koekenpan met een scheutje sesamolie en fruit hierin de knoflook glazig. Bak de shiitakes en sesamzaadjes mee en voeg de wortel en kool toe, blus het af met de sojasaus. Bak alles ongeveer drie minuten.

  3. Snijd ondertussen de bosui in dunne ringen. Voeg de helft van de bosui toe en wat Spaanse peper naar smaak. Rasp de citroenschil- en sap erdoor. Verwijder de pan van het vuur.

  4. Leg het gyoza vel in je hand en leg hierop een halve eetlepel vulling. Maak de randen van het vel nat en knijp de randen goed dicht. 

  5. Bak de gyoza in een koekenpan met wat sesamolie rondom goudbruin. Snijd de bosui in kleine stukjes en voeg toe. Blus het af met een klein scheutje water en doe de deksel op de pan. Laat het nog ongeveer 2 min stomen.

  6. Voor de korianderdip: doe alle ingrediënten in de keukenmachine en mix tot egale dip. 

  7. Serveer de gyoza met de korianderdip, bosui en wat sesamzaadjes. Je kan de gyoza ook serveren met sojasaus of rijstazijn. 

  8. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Surinaamse kerrie runderstoof met fonio van onze chefkok Sharon de Miranda