Japanse gyoza met korianderdip
Ben je een liefhebber van de Japanse lekkernij gyoza? Chef-kok Sharon de Miranda heeft een heerlijke vegetarische variant! Ze maakt er een heerlijke korianderdip bij.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de vegetarische gyoza:4 tenenknoflook
-
1winterpeen
-
100 grwitte kool
-
1 bosjebosui
-
1citroen
-
300 grshiitakes paddenstoelen
-
1 elsesamzaadjes (en wat extra)
-
10gyoza vellen
-
2 elsojasaus
-
•sesamolie
-
1Spaanse peper
-
Voor de korianderdip:1 boskoriander
-
1halve ui
-
1 dlolijfolie
-
•zout
-
1limoen
-
Maal in de keukenmachine de shiitakes klein (niet te klein). Rasp de wortel en de kool. Hak de tenen knoflook fijn.
-
Verwarm een koekenpan met een scheutje sesamolie en fruit hierin de knoflook glazig. Bak de shiitakes en sesamzaadjes mee en voeg de wortel en kool toe, blus het af met de sojasaus. Bak alles ongeveer drie minuten.
-
Snijd ondertussen de bosui in dunne ringen. Voeg de helft van de bosui toe en wat Spaanse peper naar smaak. Rasp de citroenschil- en sap erdoor. Verwijder de pan van het vuur.
-
Leg het gyoza vel in je hand en leg hierop een halve eetlepel vulling. Maak de randen van het vel nat en knijp de randen goed dicht.
-
Bak de gyoza in een koekenpan met wat sesamolie rondom goudbruin. Snijd de bosui in kleine stukjes en voeg toe. Blus het af met een klein scheutje water en doe de deksel op de pan. Laat het nog ongeveer 2 min stomen.
-
Voor de korianderdip: doe alle ingrediënten in de keukenmachine en mix tot egale dip.
-
Serveer de gyoza met de korianderdip, bosui en wat sesamzaadjes. Je kan de gyoza ook serveren met sojasaus of rijstazijn.
- Eet smakelijk!