Orange Wine uit Chaam

sommelier
Lendl Mijnhijmer
chef-kok
Leon Mazairac
eten 154
12 min
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
5 personen

Op een idyllische plek in het Noord-Brabantse Chaam ligt de wijngaard van Ron Langeveld. In 2005 is hij hier gestart en beetje bij beetje is het gegroeid tot een natuurlijke wijngaard, waar hij jaarlijks diverse wijnen maakt. Chef-kok Leon Mazairac en sommelier Lendl Mijnhijmer gaan langs en proeven onder andere de door hem gemaakte orange wine.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 4
    geitenworstjes
  • 4 el
    dikke volle yoghurt of kwark
  • munt
  • basilicum
  • tijm
  • sinaasappelrasp
  • kruim van pinda en walnoot
  • 2 dl
    tomatensaus
  • 4
    kleine artisjokken gekonfijt
  • 200
    grijst
  • koolzaadolie
  • 1
    in de schil gekookte zoete aardappel
  1. 1

    Bak de worsten aan beide kanten en laat het onder de deksel langzaam verder garen.

  2. 2

    Hak de kruiden fijn en meng dit met de yoghurt, sinaasappel rasp en wat koolzaadolie.

  3. 3

    Snij de zoete aardappel en de artisjok in parten.

  4. 4

    Meng de tomatensaus samen met de rijst en de saffraan en gesneden ingrediënten.

  5. 5

    Serveer in het midden van het bord de rijst, daarboven op de worst een keer doorgesneden. Werk af met de kruidenyoghurt en de kruim van nootjes.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!