Orange Wine uit Chaam
Op een idyllische plek in het Noord-Brabantse Chaam ligt de wijngaard van Ron Langeveld. In 2005 is hij hier gestart en beetje bij beetje is het gegroeid tot een natuurlijke wijngaard, waar hij jaarlijks diverse wijnen maakt. Chef-kok Leon Mazairac en sommelier Lendl Mijnhijmer gaan langs en proeven onder andere de door hem gemaakte orange wine.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
4geitenworstjes
-
4 eldikke volle yoghurt of kwark
-
•munt
-
•basilicum
-
•tijm
-
•sinaasappelrasp
-
•kruim van pinda en walnoot
-
2 dltomatensaus
-
4kleine artisjokken gekonfijt
-
200grijst
-
•koolzaadolie
-
1in de schil gekookte zoete aardappel
-
Bak de worsten aan beide kanten en laat het onder de deksel langzaam verder garen.
-
Hak de kruiden fijn en meng dit met de yoghurt, sinaasappel rasp en wat koolzaadolie.
-
Snij de zoete aardappel en de artisjok in parten.
-
Meng de tomatensaus samen met de rijst en de saffraan en gesneden ingrediënten.
-
Serveer in het midden van het bord de rijst, daarboven op de worst een keer doorgesneden. Werk af met de kruidenyoghurt en de kruim van nootjes.
- Eet smakelijk!