Paasbrood Lekkere Track

Paasbrood met rozijnen en amandelspijs

Onze chef-kok Ramon Brugman pakt uit met Pasen! Hij zet namelijk zijn eigen paasbrood op tafel, gevuld met heerlijke rozijnen en amandelspijs.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd Meer dan 60 minuten
Menu Gebak

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor het deeg:
    300 gram
    bloem
  • 8 gram
    gedroogde gist
  • 140 ml
    melk
  • 60 gram
    boter
  • 30 gram
    suiker
  • 1
    ei
  • 3 gram
    zout
  • 1
    citroen
  • Voor de vulling:
    180 gram
    rozijnen
  • 75 gram
    amandelen
  • 30 gram
    sukade
  • Voor de spijs:
    150 gram
    amandelspijs
  • 1/2
    ei
  1. Breng een pannetje water aan de kook en giet dit op de rozijnen. Laat dit minimaal 30 minuten wellen.

  2. Doe alle ingrediënten voor het deeg (behalve de melk) in een beslagkom. Verwarm de melk eerst tot 40 graden en voeg deze daarna ook toe.

  3. Kneed het deeg 8 minuten tot het glad en soepel is. Kneed je met de hand? Doe dit dan 12 minuten! Dek het deeg af met een theedoek en laat het 10 minuten rijzen.

  4. Giet de rozijnen af en maak ze droog tussen een theedoek. Voeg de rozijnen, amandelen en sukade bij het deeg en kneed het voorzichtig door het deeg heen. Haal daarna het deeg uit de kom en maak er een punt van. Dek deze af met een theedoek en laat het 20 minuten rijzen.

  5. Kneed het halve ei door de amandelspijs heen en rol er een staaf van.

  6. Draai het brood om en rol het midden plat. Leg hier de spijs-staaf in en vouw het brood dicht. Duw het stevig aan. Draai het brood weer om en leg het op een bakplaat. Dek af met een theedoek en laat het op een warme plek 40 minuten rijzen. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.

  7. Haal na het rijzen de theedoek van het deeg af en plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven. Bak het brood in 30 a 35 minuten gaar.

  8. Bestrijk het brood daarna met en klontje boter. Hierdoor blijft de korst lekker zacht. Laat goed afkoelen.

  9. Geniet van je zelfgemaakte paasbrood!!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.