Paasnestjes met mascarponecrème en sinaasappel
Chef-kok Ramon Brugman maakt een heerlijke Paaslekkernij: chocolade paasnestjes met mascarponecrème, sinaasappelgelei en snoepeitjes. Eenvoudig, kleurrijk én zo op tafel!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 10-
Voor 10 nestjes:75 gramcornflakes
-
150 grampure chocolade
-
1handje pistachenoten
-
200 grammascarpone
-
75 gramsuiker
-
1sinaasappel
-
1citroen
-
225 mlsinaasappelsap
-
1 elsuiker
-
3 gramagar agar
-
30snoepeitjes
-
Smelt de chocolade totdat het vloeibaar is. Meng het vervolgens met de cornflakes in een schaal. Roer net zo lang tot je de gele kleur van de cornflakes niet meer ziet.
-
Schep dan tien hoopjes op een plaat met bakpapier en duw ze een beetje plat. Hak de pistachenootjes en strooi ze op de randjes. Laat dit opstijven.
-
Roer de mascarpone glad voor de mascarponecrème. Voeg de suiker, rasp van één sinaasappel en sap van een halve citroen toe. Roer tot het goed door elkaar zit en de suiker opgelost is. Spuit een kransje op de nestjes.
-
Breng voor de sinaasappelgelei de sinaasappelsap aan de kook, samen met de suiker en het sap van de andere halve citroen. Voeg de agar agar al roerend toe en kook het twee minuten door.
-
Giet de gelei in een schaal en laat het afkoelen. Haal na het afkoelen de gelei weer uit de schaal en roer het tot gel in een keukenmachine. Doe het in een spuitzak en spuit in het midden van het nestje een dotje van de gelei.
-
Werk de nestjes af met de snoepeitjes. Leg er drie op elk nestje.
- Eet smakelijk!