3 minuten
Panna cotta met rum
Sommelier Lendl Mijnhijmer gaat in Amsterdam langs bij Ruben Maduro, die daar zijn eigen rum brouwt met natuurlijke ingrediënten. Chef-kok Leon Mazairac maakt er een bijzondere panna cotta bij.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
4bananen
-
1handje gedroogde shii-take
-
100 mlroom
-
300 mlvolle melk
-
4blaadjes gelatine (agar agar voor als je het geheel vegetarisch wil maken)
-
3 elacaciahoning
-
1handje rozenknopjes
-
•kaneel
-
•dennennaalden
-
100 gpure chocolade
-
2kumquats
-
1citroen
-
•een scheutje rum
-
Kook de room en melk met een eetlepel honing en de rozenknoppen, dennennaalden en kaneel.
-
Laat dit 10 minuten zachtjes koken en voeg daarna de gelatine (of agar agar) toe.
-
Zeef het mengsel en stort het in een malletje of een glaasje.
-
Bak de bananen in de honing en blus het af met de rum.
-
Rasp de kumquat en citroen over de bananen.
-
Gaar de bananen en serveer ze warm naast de panna cotta.
-
Rasp over de Panna cotta de pure chocolade en de gedroogde shii-take.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.