Panna cotta met rum

chef-kok
Leon Mazairac
packshot
3 min
Gerecht
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
44 personen
Sommelier Lendl Mijnhijmer gaat in Amsterdam langs bij Ruben Maduro, die daar zijn eigen rum brouwt met natuurlijke ingrediënten. Chef-kok Leon Mazairac maakt er een bijzondere panna cotta bij.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 4
    bananen
  • 1
    handje gedroogde shii-take
  • 100 ml
    room
  • 300 ml
    volle melk
  • 4
    blaadjes gelatine (agar agar voor als je het geheel vegetarisch wil maken)
  • 3 el
    acaciahoning
  • 1
    handje rozenknopjes
  • kaneel
  • dennennaalden
  • 100 g
    pure chocolade
  • 2
    kumquats
  • 1
    citroen
  • een scheutje rum
  1. 1

    Kook de room en melk met een eetlepel honing en de rozenknoppen, dennennaalden en kaneel.

     

  2. 2

    Laat dit 10 minuten zachtjes koken en voeg daarna de gelatine (of agar agar) toe.

  3. 3

    Zeef het mengsel en stort het in een malletje of een glaasje.

     

  4. 4

    Bak de bananen in de honing en blus het af met de rum.

  5. 5

    Rasp de kumquat en citroen over de bananen.

     

  6. 6

    Gaar de bananen en serveer ze warm naast de panna cotta.

     

  7. 7

    Rasp over de Panna cotta de pure chocolade en de gedroogde shii-take.

     

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!