3 minuten

Panna cotta met rum

Sommelier Lendl Mijnhijmer gaat in Amsterdam langs bij Ruben Maduro, die daar zijn eigen rum brouwt met natuurlijke ingrediënten. Chef-kok Leon Mazairac maakt er een bijzondere panna cotta bij.
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 4
    bananen
  • 1
    handje gedroogde shii-take
  • 100 ml
    room
  • 300 ml
    volle melk
  • 4
    blaadjes gelatine (agar agar voor als je het geheel vegetarisch wil maken)
  • 3 el
    acaciahoning
  • 1
    handje rozenknopjes
  • kaneel
  • dennennaalden
  • 100 g
    pure chocolade
  • 2
    kumquats
  • 1
    citroen
  • een scheutje rum
  1. Kook de room en melk met een eetlepel honing en de rozenknoppen, dennennaalden en kaneel.

     

  2. Laat dit 10 minuten zachtjes koken en voeg daarna de gelatine (of agar agar) toe.

  3. Zeef het mengsel en stort het in een malletje of een glaasje.

     

  4. Bak de bananen in de honing en blus het af met de rum.

  5. Rasp de kumquat en citroen over de bananen.

     

  6. Gaar de bananen en serveer ze warm naast de panna cotta.

     

  7. Rasp over de Panna cotta de pure chocolade en de gedroogde shii-take.

     

  8. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.