9 minuten

Pastasalade met groene asperges, romige zalm en een mosterd dille dressing

Chef-kok Ramon Brugman maakt een heerlijke pastasalade met smaken van het voorjaar. De groene asperges zijn weer in het seizoen en dat combineert hij met zalm, mosterd-dille dressing, doperwten en geroosterde minitomaatjes. Zo lekker!

Gerecht Vis
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 300 gr
    kleine pasta
  • 1 bosje
    groene asperges
  • 100 gr
    verse doperwten
  • 1
    komkommer
  • 100 gr
    gewassen spinazieblad
  • 50 gr
    geroosterde pijnboompitten
  • 1 bos
    verse basilicum
  • 3
    gekookte eieren
  • zout en peper
  • Voor de zalm
    300 gr
    verse zalmmoten
  • 1 tl
    grove mosterd
  • 1 tl
    fijngesneden dille
  • 1/2
    citroen
  • Voor de tomaten
    200 gr
    mini tomaatjes
  • 1 el
    olijfolie
  • 1/2 tl
    gedroogde tijm
  • 1/2
    citroen voor de rasp
  • Voor de zoete citroenuien
    2
    rode uien in ringen
  • 1 el
    olijfolie
  • 1
    citroen
  • 1 el
    honing
  • Voor de mosterd-dille dressing
    1
    eierdooier
  • 2 el
    grove mosterd
  • 1 el
    honing
  • 1 el
    witte wijnazijn
  • 100 ml
    olijfolie
  • 2 el
    verse dille (gesneden)
  • 1/2
    citroen voor sap
  1. Kook de pasta gaar en spoel het daarna met koud water. Laat het goed uitlekken en bewaar voor later.

  2. Snijd de tomaatjes doormidden en doe ze in een ovenschaal met een beetje olijfolie, citroenrasp, tijm, zout en peper. Rooster ze in een hete oven op 220 graden voor ongeveer 14 minuten. Schep ze om en laat ze afkoelen.

  3. Strooi wat zout en peper op de verse zalm. Meng de dille met de mosterd en het citroensap en smeer de zalmmootjes hier mee in. Bak ze in een pan in een scheutje olijfolie tot ze gaar zijn. Laat de zalm afkoelen in de pan. Daarna pluk je het in stukjes en leg je het op de salade.

  4. Schil de uien en snijd ze in ringen. Fruit deze aan in wat olijfolie en wat zout. Voeg het sap van de citroen toe en de honing. Laat het vocht nu koken, net zo lang tot het vocht verdwenen is en er een laagje zoetigheid om de uien heen zit. Bewaar tot later.

  5. Snijd het kontje van de asperges af en blancheer de asperges in water met zout wat nét van de kook af is, tot ze net aan gaar zijn. Koel ze af in koud water.

  6. Blancheer de doperwten in een pan ruim kokend water met zout. Spoel ze koud en bewaar tot later.

  7. Snijd de komkommer in blokjes en de eieren in vieren of druk ze door een zeef zoals Ramon.

  8. Voor de dressing meng je met een garde de eidooier met de mosterd, honing en azijn. Voeg de olijfolie bij het azijnmengsel terwijl je blijft roeren. De dressing wordt nu dik. Voeg de dille en het sap van de citroen toe en breng op smaak met zout en peper.

  9. Meng de pasta met de dressing, het sap van de geroosterde tomaatjes. Voeg ook de tomaatjes toe en de rest van de garnering. Meng goed door elkaar. Pluk de zalm en maak de salade af met de verse kruiden.

  10. Geniet van je pastasalade met zalm!!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Ramon Brugman maakt kipnuggets