Frisse pastasalade met geroosterde bietjes, feta en walnoten

Echt proberen deze korte pasta, met feta, walnootjes, druiven, gele paprika, gegrilde rode biet, dat zuurtje van de balsamico samen met het romige van de Griekse yoghurt. Smullen! 

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 400 gr
    Korte pasta
  • 200 gr
    feta
  • 100 gr
    druiven
  • 1
    komkommer
  • 1
    bosje lente ui
  • 1
    gele paprika
  • 150 gr
    Griekse yoghurt
  • 100 gr
    walnoten
  • peper en zout
  • 4
    grote rode bieten
  • 1
    teentje knoflook
  • 4
    takjes tijm
  • 500 ml
    balsamico azijn
  • zeezout
  • olijfolie
  1. Schil de rode bieten en snij deze in dunne plakjes van ongeveer een halve cm dik.

  2. Neem 4 stukken aluminiumfolie groot genoeg om er een pakketje van te vouwen. Leg de gesneden bieten op de folie. Besprenkel deze met wat olijfolie en balsamico azijn. Strooi er wat zeezout naar smaak over en leg er een takje tijm op. Vouw de pakketjes dicht en gril deze op ongeveer 20 min op de hete barbecue. 

  3. Haal de bietjes uit de folie en gril deze nog 2 min op de barbecue.

  4. Kook de pasta gaar. Snij de feta kaas in blokjes, halveer de druiven en rooster de walnoten in een koekenpan. Snij de komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijst met een lepel en snij het vervolgens in halve ringen. Snij de paprika in dunne reepjes en de lente ui in stukken van ongeveer 4 cm lang. Meng al deze gesneden ingrediënten door de gekookte pasta heen samen met de Griekse yoghurt en wat peper en zout naar smaak.

  5. Als het gerecht af is strooi je er wat verse blaadjes basilicum over. 

  6. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.