Pizza van Turks brood

Pizza op Turks brood (139)
8 min
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
48 personen

Chef-kok Sharon Miranda maakt een snelle maaltijd: pizza op Turks brood met gegrilde tonijn. Ze maakt er een rucolasalade bij met dukkah, een kruidenmix.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

  • 1
    groot Turks brood
  • 8
    tomaten
  • 4 el
    tomatenpuree
  • 1
    blokje groentebouillon (of 1 el zelfgemaakte groentebouillonpoeder)
  • 2
    teentjes knoflook
  • 1
    bosje basilicum
  • 300 g
    verse tonijnfilet
  • 200 g
    rucola
  • 400 g
    geraspte mozzarella
  • 2
    rode uien
  • 100 g
    pitloze olijven
  • 2
    paprika's
  • olijfolie
  • 1
    citroen
  • 2 takjes oregano, 2 takjes rozemarijn, 10 blaadjes salie, 2 takjes tijm (verse Italiaanse kruiden)
  • peper/zout
  • 50 g
    cashewnoten
  • 50 g
    walnoten
  • 50 g
    hazelnoten
  • 1 tl
    komijnzaad
  • ½ tl fenegriekzaad
  • ½ tl venkelzaad
  • 1 tl
    mosterdzaad
  • 50 g
    gepelde pistachenoten
  • 20 g
    sesamzaad
  • grof zeezout naar smaak

Bereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 graden. We maken eerst de dukkah. Rooster de noten en kruiden 10 minuten in de voorverwarmde oven. Wanneer ze afgekoeld zijn, maal je ze fijn in de keukenmachine met wat zeezout naar smaak, of je gebruikt een vijzel. 

  2. 2

    Verwarm de oven op 200 graden als de noten uit de oven zijn. Snij de tomaten in blokjes en bak deze in een steelpannetje met een scheutje olijfolie. Hak het teentje knoflook fijn en bak deze mee met de tomaten. Bak dit ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Na vijf minuten roer je de tomatenpuree erdoor

  3. 3

    Snij de kruiden fijn en voeg deze toe aan de tomatensaus, samen met de groentebouillon. Laat dit nog ongeveer 2 minuten opstaan op laag vuur. Snij de rode uien in ringen en de paprika’s in reepjes. 

  4. 4

    Snij het Turks brood horizontaal doormidden en smeer beide plakken brood aan de gesneden kant in met de tomatensaus. Verdeel de gesneden uien, paprika’s en olijven over de saus met daarop de geraspte mozzarella. Bak de pizza 20 minuten af in de voorverwarmde oven.  

  5. 5

    Verhit ondertussen een grillpan en gril de tonijn naar wens gaar (medium, rare of well done).

  6. 6

    Als de pizza’s klaar zijn, snij je de gegrilde tonijn in plakjes en verspreid je deze over de pizza’s samen met wat blaadjes verse basilicum. 

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!