Pizza van Turks brood
Chef-kok Sharon Miranda maakt een snelle maaltijd: pizza op Turks brood met gegrilde tonijn. Ze maakt er een rucolasalade bij met dukkah, een kruidenmix.
Recept
Ingrediënten
-
1groot Turks brood
-
8tomaten
-
4 eltomatenpuree
-
1blokje groentebouillon (of 1 el zelfgemaakte groentebouillonpoeder)
-
2teentjes knoflook
-
1bosje basilicum
-
300 gverse tonijnfilet
-
200 grucola
-
400 ggeraspte mozzarella
-
2rode uien
-
100 gpitloze olijven
-
2paprika's
-
•olijfolie
-
1citroen
-
•2 takjes oregano, 2 takjes rozemarijn, 10 blaadjes salie, 2 takjes tijm (verse Italiaanse kruiden)
-
•peper/zout
-
50 gcashewnoten
-
50 gwalnoten
-
50 ghazelnoten
-
1 tlkomijnzaad
-
•½ tl fenegriekzaad
-
•½ tl venkelzaad
-
1 tlmosterdzaad
-
50 ggepelde pistachenoten
-
20 gsesamzaad
-
•grof zeezout naar smaak
-
Verwarm de oven voor op 180 graden. We maken eerst de dukkah. Rooster de noten en kruiden 10 minuten in de voorverwarmde oven. Wanneer ze afgekoeld zijn, maal je ze fijn in de keukenmachine met wat zeezout naar smaak, of je gebruikt een vijzel.
-
Verwarm de oven op 200 graden als de noten uit de oven zijn. Snij de tomaten in blokjes en bak deze in een steelpannetje met een scheutje olijfolie. Hak het teentje knoflook fijn en bak deze mee met de tomaten. Bak dit ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. Na vijf minuten roer je de tomatenpuree erdoor
-
Snij de kruiden fijn en voeg deze toe aan de tomatensaus, samen met de groentebouillon. Laat dit nog ongeveer 2 minuten opstaan op laag vuur. Snij de rode uien in ringen en de paprika’s in reepjes.
-
Snij het Turks brood horizontaal doormidden en smeer beide plakken brood aan de gesneden kant in met de tomatensaus. Verdeel de gesneden uien, paprika’s en olijven over de saus met daarop de geraspte mozzarella. Bak de pizza 20 minuten af in de voorverwarmde oven.
-
Verhit ondertussen een grillpan en gril de tonijn naar wens gaar (medium, rare of well done).
-
Als de pizza’s klaar zijn, snij je de gegrilde tonijn in plakjes en verspreid je deze over de pizza’s samen met wat blaadjes verse basilicum.
- Eet smakelijk!